infoa nr. 1 - 2007

Lederen
Ved årsskiftet sagde vi både farvel og velkommen til medlemmer på det kommunale område. Vi sagde farvel til H:S og Københavns Amt og goddag til Region Hovedstaden, med de udfordringer der følger. Men vi sagde også farvel til et meget arbejdsomt 2006, hvor kommunalreformen fyldte en hel del.

Ny faglig sekretær
Poul Møller blev valgt til posten faglig sekretær på den ekstraordinære generalforsamling 10. januar. Næste morgen indtog han sit domicil på Godthåbsvej

Alle skal have en chance
Ældrecentret Æblehavens Område 2 blev hædret for sit sociale ansvar og prisbelønnet som årets offentlige virksomhed i Brøndby. To medarbejdere og deres tillidsrepræsentant fortæller her, hvad de synes om, at dørene åbnes for mennesker med dårligt fodfæste på arbejdsmarkedet

Nyt udseende - samme blad - klummen
Når du sidder med dette nummer af infoa, det første nummer i 2007, har du allerede opdaget, at du fik det i en plastikpose sammen med forbundsbladet Fag og Arbejde.

"Det alsidige arbejde er tager fra os"
Hjemmeplejen i Dragør er blandt de få, der har en faglig klub og den fejrede 25 års jubilæum i september sidste år.
Det er en klub der er lige så spillevende som andre 25 årige.

Sund og slank med Dagmargården
De havde tabt 19,6 kg til sammen i løbet af de første tre uger med Vægtvogterne.
inden jul var det kollektive kilotab på 39,6 kg, som du kan læse i medarbejdernes dagbog i dette nummer.

Vi har smagt marcipanen
Julen og nytåret har vi holdt. Vi har smagt på både marcipanen og sovsen, og det har kostet lidt på vægten. Men nu arbejder vi videre på at komme af med det igen.

Hvordan bliver motion en livsstil?
Af Pernille Frederiksen, Fysioterapeut, certific. Personlig Træner & studerende på Cand. Scient. San.-uddannelsen v. Odense Universitet.

Hjemmetræningsprogram

Psykiatrien er adgangsbillet til netværket
Også for dem der tror, at de ikke hører med i netværket.
Det er ikke kun på hospitalerne og i socialpsykiatrien, og det er ikke kun social- og sundhedsassistenter, der arbejder med mennesker med psykiske problemer, det gør de også i hjemmeplejen.

Man gør hendes arbejde ulovligt
På hospitalet i Herlev er man endnu ikke med på Elektroniske Patientjournaler (EPJ). Men Solveig Christensen, havde aldrig forestillet sig, at hun ikke i fremtiden skulle have adgang til EPJ.
- Det er simpelthen komplet uforståeligt for mig, at man via en lov vil gøre det ulovligt for mig at bruge EPJ, siger hun.

Internat-uddannelse med fokus
Seks bosteder fra hele landet udbyder i samarbejde en tværfaglig internatuddannelse med fokus på hjerneskadeområdet.
Første hold startede i november sidste år, og infoa var med på sidste modul i november i år. Tilbage er nu, den afsluttende opgave, som skal afleveres i marts.

Social- og sundhedsskolerne får nye bestyrelser
Både på sosu-skolen i København og i Brøndby er de midlertidige bestyrelser ved at finde personer, der skal styre skolerne som selvejende institutioner.

Elsk din tillidsrepræsentant
Det har været sjovere at være tillidsrepræsentant. Tillidshvervet har altid været udfordrende og spændende, men der er sket noget i de sidste år.
På det sidste TR kursus oplevede kursisterne i hvert fald at nogle af deres kolleger var stoppet og andre brændt ud.