$name

Ballademagere

 
Oven i købet socialistiske ballademagere. Sådan kaldte statsminister Anders Fogh Rasmussen de mange mennesker, især de pædagoger og forældre, der have lukket daginstitutionerne i ugerne op til Folketingets åbning. 
  
Af Merete Astrup
 
Hvis der er så mange socialistiske ballademagere, som vi er her på Rådhuspladsen, så havde både regeringen og politikken set anderledes ud, som min sidemand sagde.

Han er pædagog og bar i dagens anledning en mærkat med teksten" socialistiske ballademagere. Til daglig arbejder han i en SFO.

Anders Fogh tog fejl. Mange af de utilfredse borgere der har markeret sig landet over, er middelklassen med friværdi og fladskærm, der bare er blevet så trætte af, at velfærden falder mens velstanden stiger.
 
Det er en ommer
Det er paradoksalt, at der er udsigt til ringere velfærd i 2007 i en situation, hvor den kommunalreform, der lovede mere velfærd og bedre service til borgerne træder i kraft.

Det er endnu mere paradoksalt, når Danmark aldrig har været rigere og statsoverskuddet når uanede højder.

Men sådan ser det ud, for de kommunale budgetter skæres næste år med et milliardbeløb.
Det betyder drastiske nedskæringer på de tre store velfærdsområder - børn, skole og ældre.
Paradokset er at velstanden stiger og velfærden falder.

Det må gøres om, lød det fra de mange, der var der var på gaden da Folketinget åbnede tirsdag d. 3. oktober.

I ugerne op til Folketingets åbning havde pædagoger og forældre strejket og blokeret daginstitutionerne.

I København blev Rådhuspladsen fyldt af gymnasielever der forlod gymnasierne og folkeskolerne  blev forladt og eleverne sluttede sig til pædagogerne og forældrene.

Sammen gik alle til Christiansborg Slots Plads, hvor statsministeren holdt åbningstale.
Men heller ikke fra Folketingets talerstol, blev givet noget velfærd. Statsministeren valgte at snakke om Afrika.
 
Ude i kommunerne
Mens statsministeren og indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen fastholder, at der er blevet giver flere penge til den offentlige sektor, er virkeligheden ude i kommunerne at der bliver skåret i velfærden.

FOAs budgetundersøgelse dokumenterer at der samlet set vil være færre midler til ældreplejen og børnepasningen, samtidig med at kommunerne forventer et større behov.

i forvejen har regeringen og de tidligere af slagsen bragt den offentlige sektor i den situation, at det offentlige forbrug ikke må stige i takt med det private forbrug.

Kommunalreformen som skulle skabe forudsætningen for fremtidens velfærd, kommer dårlig fra start.

Tilbage til november 2006