$name

Kvinders verden

 
Kvinder i alle farver var samlet 8.marts i Nørre Alle medborgerhus.
Det var kvindegruppen Hennah, der havde inviteret, og omkring 80 kvinder og enkelte mænd deltog.
En eftermiddag og aften i et krydret mix af holdninger, kulturer, musik og taler.
 
Af Merete Astrup
 
Klokken lidt over fire, summede stemmerne om bordene med de hvide duge, hvorfra de farverige blomsterbuketter sendte duft ud i lokalet.

Stearinlysenes flammer anedes, det var stadig lyst udenfor. Der kom hele tiden nye til, så der måtte klemmes ekstra stole ind. Hennah er en gruppe kvinder på tværs af etnicitet og kultur.
 
Kvinder foran
"Det var en mand, der var først på månen. Kvinder kan måske være foran andre steder", siger en af kvinderne i filmen "Kvinders Verden", som er produceret til denne dag.

Uzma Ahmad Andresen bød velkommen på Hennahs vegne, og præsenterede filmen:
- Filmen er en film, hvor minoritetskvinder fortæller om deres verden. Deraf navnet.

 Minoritetskvinder er meget forskellige, men vi har det fælles, at vi i det offentlige rum og i medierne opfattes som nogle undertrykte stakler. Det er vi ikke. Mange af os er meget fremadrettet. Vi tager ordet nu, for at bryde det billede der er af minoritetskvinder.

Og det er oplagt at bruge 8. marts. Uzma sagde videre at, der er kvinder der er svage. Der er kvinder, der ikke har muligheden for at deltage aktivt i samfundslivet. Der er kvinder som ikke får en uddannelse.

- Dem skal vi naturligvis give en håndsrækning på forskellige måder. En af måderne er at vise at vi også er mange stærke kvinder. Jeg tror også at de kvinder, der har det svært, har brug for nogle rollemodeller, derfor er det vigtigt, at vi bliver synlige, og det må vi selv gør vores til, sagde Uzma.
 
Og det sker ikke af sig selv.
Som Jean Petersen, bestyrelsesmedlem i FOA, Social- og Sundhedsafdelingen og talskvinde i NIF (Netværk i Fagbevægelsen), sagde:

- Jeg er tillidsrepræsentant for ca. 50 medarbejdere på min arbejdsplads, jeg er medlem af bestyrelsen i min fagforening, koordinator for netværk i fagbevægelse og med i Kvinfo's mentor netværk.

Det er ikke noget jeg har fået uden, at jeg selv har kæmpet for at få pladsen. Tro mig - der er kun os etniske minoritets kvinder, der kan kæmpe for vores rettigheder.

Og vi vil meget gerne kæmpe sammen med andre i fællesskab og solidaritet, for at nå vores mål.
Yildiz Akdogan, Socialdemokrat glædede sig over at København har fået en kvindelig overborgmester.

- Kvinder i fremtrædende stillinger vinder frem og det er en god udvikling, sagde hun.
På den anden side ser vi en stigning i handel med kvinder, og vold mod kvinder, og det mente hun, der skal meget opmærksomhed på.

Vi stærke kvinder skal kæmpe for de svage, som hun sagde.
 
Og så var der kulturel underholdning.
Da den mandlige DJ senere på aftenen satte forskelligt musik på, fyldte alle kvinder dansegulvet. Og kald det bare verdensdans.
 
Tilbage til april måned