$name

Hjemløse barakkerne tager vi til sidst

De hjemløse får også besøg af voksentemaets medarbejdere
 
af Merete Astrup
 
12 boliger Sundby Nord er de hjemløses barakker, eller rettere tidligere hjemløse. Det er boligselskabet KAB, der har bygget dem, og det er kommunen der har anvisningsretten til disse barakker.

Social- og sundhedsassistent Jannie Andersen og hendes kollega Dennis Igel skiftes til de daglige besøg i barakkerne. 

 - Jeg tager altid barakkerne sidst på ruten, for jeg ved aldrig hvor lang tid, det tager. Nogle gange varer besøgene ikke længe, fordi jeg ikke får lov til at komme ind. Hvis de f. eks har tømmermænd, vil de ikke noget, fortæller Jannie Andersen.

Andre gange kan det tage lang tid for hende at få ordnet de forskellige opgaver. De hjemløse kan nemlig også være snaksaglige.

- Og hver opgave kan tage lang tid. Somme tider skal jeg først vække vedkommende og have ham på benene, fortæller Jannie Andersen.

Hun renser sår og skifter forbindinger, og jo varmere det er, jo flere sår. Hun udleverer medicin, og hun hjælper til rette.
 
Intet er forudsigeligt
Jannie Andersen kan godt lide klientellet derude, og for det meste er det uproblematisk at komme der.
- De hjemløse kan være voldsomme i deres adfærd, og mange er også ejere af de store hunde, som vi kalder bistandsponyer, og de har ikke altid helt styr på dyrene, forklarer Jannie Andersen.

Hun kan i øvrigt mange historier, som f.eks. den om Joe, som er blevet kåret som årets borger i bydelen for nogle år siden.
Ham fandt hun og hendes kolleger for flere år siden under en busk på Kløvermarksvej.
 
Selvstyrende
Jannie Andersen er også koordinator, og har ansvaret for kørebøger, tjenestetider og vareindkøb.
 
- Det er ikke sådan, at jeg blander mig i vagter og ferier, det klarer social- og sundhedshjælperne selv. Vi er selvstyrende, og det betyder, at vi er meget fleksible, fordi vi kan tilrettelægge tingene og træffe beslutninger selv.
 
Til gengæld ved de i teamet ikke altid, hvor mange penge de har at gøre godt med, for det afhænger af de udførte ydelser.

- De gange hvor vi ikke kan komme ind hos en borger, og det hænder jo, eftersom vores borgere er psykisk syge eller utilpassede, ja så får vi ikke penge. BUM modellen betyder, at vi ikke får penge for ydelser, vi ikke har udført, siger Jannie Andersen, og er ved at gøre klar til at køre ud.