$name

Man skal nyde livet mens man har det

 
Thina Westergaard er med på skovtur for første gang. Hun er efterlønner på 62 år, og har sagt farvel til jobbet på amtssygehuset i Gentofte efter 25 år.

af Merete Astrup

Thina Westergaard har nu viet en del at sin tid til at male. En lyst hun har haft i mange år, og som hun også har dyrket i korte perioder.

Hun har et kunstnerisk gen fra sin far, men det var lidt af en tilfældighed, at hun genoptog maleriet for alvor.

- Jeg var på en galleriudstilling, og her kom jeg til at tale med en dame, som maler i Rom. Hun inviterede mig til sit hus i et område, som er en lille by, man kalder det Abruco. Hos hende boede jeg i 14 dage, hvor jeg malede. Så besluttede jeg, at det var maleriet jeg ville gøre noget ved.
 
Det var en fantastisk oplevelse.  Der har været flere berømte danske malere gennem tiden, blandt andre Krøger, så når jeg kom gående med mit staffeli, troede indbyggerne, at jeg var endnu en af de berømte danske malere, fortæller Thina Westergaard, og hygger sig ved tanken.

Den tidligere social- og sundhedsassistent har gjort mange ting undervejs. Hun tog blandt andet en HF eksamen, da børnene var fløjet fra reden. Her havde hun faget billedkunst.  
For et par år siden gjorde hun for alvor status over sit liv.

- Inden for de sidste 10 år har jeg mistet min mor, en søn, og for to år siden blev jeg enke.
Så gik jeg i tænkeboks, og da jeg kom ud, havde jeg besluttet, at livet skulle leves nu, og det skulle være andet end arbejde.

Det blev også indledningen til flere rejser. Thailand og Kina, er de sidste længere rejser.
- Så jeg prøver også at lære sprog, så jeg kan klare mig i verden.
Næste år er det planen at tage på malerskole i Spanien.

Ind imellem har hun nået at lave en fernisering for familien og de nærmeste venner.
- Jeg er nok sådan en optimist, siger Thina Westergaard, som nyder det særlige lys i Odsherred, som også tiltrækker malere ligesom Skagen lyset gør det.