Maj 2004

Lederen
Hvad vil I med hjemmeplejen i København?
Hvordan synes I selv det går ?
Tiden er kommet, hvor vi er nødt til stille spørgsmålet til politikere i Sundheds- og omsorgsudvalget samt Sundhedsforvaltningen i København.

Langsomme medarbejdere i hjemmeplejen på Amager
Hjemmehjælpere og social- og sundhedshjælpere på Amager arbejder ifølge sundhedsforvaltningen i København langsommere end andre steder i kommunen.
Det er for dyrt. Derfor skal der laves en budgettilpasning, som medfører nedlæggelse af 35 stillinger i området.
Medarbejderne i områdets enheder er både rasende og forbløffede.

Amager Hospital fik en ny arbejdstidsaftale
Endelig lykkedes det. Efter mere end en uges strejke, faldt brikkerne på plads. En ny arbejdstidsaftale blev underskrevet, og plejepersonalet er glade.

Kolleger underviser kolleger
Høje-Taastrup Kommunes hjemmepleje har man netop afsluttet projekt: Intern undervisning i hjemmeplejen. I en periode på tre måneder har kolleger undervist kolleger. Formålet har været at øge kompetence og fastholde medarbejderne i hjemmeplejen. De har taget udfordringen

Sultne sanser skal stimuleres
Sanseintegration er et ergoterapeutisk behandlingskoncept, som har været praktiseret i Danmark i ca. 15 år. Men det er blot fire år siden, en lille gruppe medarbejdere på Rødbo, satte sig for at undersøge om sanseintegration kunne være en mulighed for at nå Rødbos beboere, der alle har erhvervede hjerneskader.


Autolakken skiftes ud med omsorg
Poul Wydojnik er netop startet på social- og sundhedsskolen. Han skiller sig lidt ud fra sine klassekammerater. Han er mand, han er 50 år og har indtil december 2002 blandet autolakfarver. Poul er en af jobklubbens solstrålehistorier.

1. maj i fagforeningen
Vejret var med Arbejdernes Internationale kampdag. Sol, og en vind der lige nøjagtig fik de røde faner til at blafre, men uden at fanebærerne blæste med.
Bøgen havde iklædt sig sit smukkeste lysegrønne, så der var ingen problemer med at få udsprungne grene i toppen af fanerne.

H:S laver kontrakt med privat vikarbureau
Hovedstadens Sygehusfællesskab (H:S) har indgået en to årig kontrakt med vikarbureauet ActivCare. Bureauet skal levere vikarer til seks hospitaler i H:S.
- Det er lettest og billigst for os, siger Jakob Asschenfeldt.
- H:S kunne godt have mere fokus på sine interne vikarbureauer, siger fællestillidsrepræsentant på Bispebjerg Hospital Poul Møller.