April


Lederen
FOA i forandring.
Forbundet står overfor store forandringer og udfordringer i de kommende år

I oktober måned afvikles ordinær kongres
Ekstraordinær strukturkongres i slutningen af 2005 / starten af 2006
Evt. fusion med Pædagogisk Medhjælper Forbund (PMF)
Overenskomstfornyelse 1. april 2005

Der skal to til en god overenskomst
Forhandlingerne om overenskomst 05 bliver anderledes på flere måder, både indenfor egne rækker og i forhandlingsfællesskabet KTO.
Måske skal social- og sundhedsområdet have skræddersyede lønmodeller, og en arbejdstidsaftale får i hvert fald speciel opmærksomhed.

Konflikt på Amager Hospital
Plejepersonalet på Amager Hospital fik nok, og så gik de til fagligt møde.
Efter næsten et års forhandlinger om arbejdstidsaftalen afviser Direktionen på hospitalet de forslag som de lokale tillidsfolk og fagforeningen har lagt på bordet.

Trætte af stregkoder og smileys
Stregkoder og minut tyranni i hjemmeplejen. Tilsyn, dokumenter og uvildige rapporter på plejehjemmene. Giv os dog tid til, det vi kan - pleje og omsorg.
De ansatte i hjemmeplejen og plejehjemmene i Valby melder sig i koret, der forsøger råbe de ansvarlige politikere op.

Fagforbunds hjemmesider er ikke bestsellere
Fire ud af ti af fagforeningernes medlemmer aner ikke om deres fagforening har en hjemmeside. Kun hver ottende medlem bruger hjemmesiden regelmæssigt. Det viser en ny undersøgelse. Til gengæld er dem der bruger hjemmesiderne galde og tilfredse med dem

Hilsen fra Grønland
Min mening med denne og de efterfølgende artikler er at sætte fokus på sundhedspersonalets muligheder for at arbejde uden for landets grænser. Jeg tager udgangspunkt i min egen hverdag og oplevelser. Jeg vil forsøge at skrive om, hvordan det er at arbejde i et andet samfund og være langt væk fra alt det kendte og trygge.

Klubben for kærlige spark til ledige
Jobklubben i FOA, Social- og Sundhedsafdelingen, har indtil nu haft 13 deltagere. I jobklubben får de ledige det kærlige spark, der lige sender dem på sosu- uddannelsen eller i praktik, i arbejde eller meningsfuld jobtræning.

Arbejdsmiljøforlig skadeligt for det gode arbejdsmiljø
Regeringens liberalistiske felttog rammer nu med fuld styrke kampen for et bedre arbejdsmiljø. Utilstrækkelig virksomhedskontrol, begrænsninger af Arbejdstilsynets beføjelser, udhuling af BST-pligten og muligheder for at partsaftaler erstatter lovkrav er nogle af de konsekvenser, som de Radikale har accepteret for at få smiley-klistermærker. Det såkaldte arbejderparti Dansk Folkeparti er selvfølgelig også med på regeringens liberalistiske galej.