Oktober 2003

Lederen
Karen Stæhr ny sektorformand
Social- og sundhedssektoren i forbundet valgte vores næstformand Karen Stæhr til ny formand den 24. september, det ordinære årsmøde. Det er sket efter et halvt års indædt kritik af den ny arbejdstidsaftale, som trådte i kraft den 1. april i år. Kritikken førte til, at den tidligere formand Lene B. Hansen trak sig her i sommer. Hermed starter en ny fremtid i sektoren, og i fagforeningen skal vi have en ny næstformand.

Væk med papiret
Hovedstadens Sygehusfællesskab, HS har, har nu i et år været i gang med Danmarkshistoriens hidtil største IT-projekt - HS IT-strategi 2002-2006.

Hedelund - Fra institution til egen bolig
Hedelund, Københavns Kommunes socialpsykiatriske bocenter, er et sted, hvor forandring og kompetenceudvikling er en del af hverdagen.
- I dag bruger vi os selv meget mere i vores arbejde, siger tillidsrepræsentant Helle Clemmesen.

Hedelund - Kompetente mennesker
Claus Nissen, bor i et af Hedelunds tre bofællesskaber. Han deler hus med tre andre herrer, og Claus inviterer indenfor.

Hjemmeside giver flere ansøgere
Plejehjemmet Holmegårdsparken gik på nettet i april sidste år, blandt andet fordi det var svært at skaffe kvalificeret personale. Muligheden for at søge job direkte over hjemmesiden har både givet flere ansøgere og sparet penge til traditionelle annoncer på papir.

Det er nemt at søge job over internettet
Ea Larsen faldt tilfældigvis over jobbet som souschef, fordi Holmegårdsparken sørger for at hjemmesiden bliver kædet sammen med jobsøgningssider og andre søgemaskiner på internettet.

Fem FOA afdelinger i Storkøbenhavn i fælles projekt
Det rummelige arbejdsmarked, bliver først rigtigt rummeligt, når tillids- og sikkerhedsrepræsentanter er med til at programsætte det på den enkelte arbejdsplads.
Det kræver en holdningsændring på den enkelte arbejdsplads, som de tillidsvalget nu bliver rustet til at klare.
De fem københavnske FOA afdelinger, søsætter nu det fælles projekt, de har forberedt gennem et halvt år.

Valgfrihedens dilemma
Det offentlige skal være mere effektivt, og samtidig er borgerne blevet mere kritiske og mere krævende. Det er en svær cocktail, når regeringen samtidig bebuder skattestop.
En måde at kombinerer disse ting på hedder frit valg.
Men det frie valg udløser mekanismer som vil ændre samfundet radikalt, siger svensk forsker.

Her er din fagforening - Etagen for blandede opgaver

1. etage i forbygningen huser flere funktioner. Lønafsnittet er et af dem. 
Men det er også på denne etage, der er hjælp at hente for det enkelte medlem. Du får hjælp, hvis du har en arbejdsskade eller, hvis du har et problem på din arbejdsplads, som du og dine kolleger ikke selv kan løse. Det er her materielet til TR og SR og bladet infoa bliver til.
Det er kort sagt etagen for blandede
opgaver.