$name

Hun vil sælge Store Praktikdag 

 

Hun er en af de få elever der er mødt frem til Store Praktikdag. Hun er kommet af nysgerrighed, og det er første gang hun besøger sin fagforening.
  
Af Merete Astrup
 
Berit Lyngkrogh er social- og sundhedshjælperelev på Herlev skolen, hvor hun sidder i elevrådet.
Hun har sine bud hvorfor der er ikke er flere elever til stede til Store Praktikdag.

- På skolerne får vi fravær, når vi går før undervisningen er slut, og jeg ved, at på nogle praktik steder skal eleverne afspadsere for at tage af sted til dagen.

Det tror jeg får nogle elever til, at blive væk. Og hvis man så ikke rigtigt ved hvad dagen går ud på. Der ud over er brevene, hvori vi opfordres til at indstille ikke blevet alle elever bekendt. 

Berit selv har ikke indstillet sin praktikplads. Hun synes hun havde været i praktik for kort tid til, at hun kunne lave en indstilling. Men hun er glad for sit praktiksted. I dag er Berit mødt op alene af nysgerrighed.
 
- Det er svært at sælge noget, man ikke ved hvad er. Derfor ville jeg herind.
- Går du hjem og sælger Store Praktikdag på skolen?
- Jeg vil både sælge den på skolen, og senere når jeg selv kommer ud og arbejder, vil jeg være opmærksom på dagen.
 
Berit Lyngkrogh har ellers nok at se til. Med to små børn, som hun er alene om, er hun i gang med sin uddannelse og har alligevel tid til at være aktiv i elevrådet.

- Jeg bryder mig ikke om den type mennesker der brokker sig udenfor. Det synes jeg er en uheldig holdning. Det samme gælder dem der siger at fagbevægelsen er dårlig uden at de egentlig ved der foregår. Det vil jeg gerne dæmme op imod.

- Hvor har du din entusiasme fra?
Berit smiler lidt forlegent.

- Jeg har noget med hjemmefra. Min mor har altid været aktivt fagforeningsmenneske, og jeg har selv været aktiv i HK inden jeg startede indenfor sundhedsområdet. Altså ikke tillidsvalgt, men aktiv på generalforsamlinger og medlemsmøder.

Står det til Berit bliver hun sikkerheds- eller tillidsrepræsentant på et tidspunkt.

Fordi de er vigtige at have. Jeg har lysten, og faktisk er jeg ikke så god til at sige nej, indrømmer elevrådsrepræsentanten. Som i øvrigt håber, at flere hjælpere vil indstille praktikpladser til næste år. Det er næsten kun assistentelever der har deltaget i år.