$name

Maj 2003


Lederen
Vrede er et mildt udtryk for aften- og nattevagternes reaktion, på deres løntab ved overgang til den ny arbejdstidsaftale. En forståelig vrede, da flere arbejdsgivere slet ikke har været interesseret i, at indgå aftaler for at undgå løntabet.

"Omplacering" til vikarbureau
Mona Nielsen, mistede sit job på en intensiv afdeling på Rigshospitalet, da afdelingen skulle spare penge i 2003.
Hendes fleksibilitet, styrke og kompetence blev en hindring for hende, og det er samtidig historien om et af hospitalsvæsenets økonomiske paradokser.

Det spøger stadig på Slottet
Farcen på Slottet ikke slut. Den omstridte pårørende huserer stadig på plejehjemmet, for hun har sagt nej tak til at flytte. Personalet føler sig snydt. Og sundhedsborgmesteren har ikke lovhjemmel til at tvinge en beboer til at flytte.

Tillidsfolk for velfærd
Godt 400 tillidsfolk fra fagforeninger over hele landet tog turen til Odense en iskold lørdag i den 5. april. Nu skal den borgerlige regering nemlig have svar. Det faglige netværk "Fagligt Ansvar" vil byde ind på fremtidens velfærd.

Motion og afslapning i Hjemmeplejen
De svømmer ikke i penge, social- og sundhedshjælperne og hjemmehjælperne, men de tager nogle gode svømmeture i Frederiksberg svømmehal, til fede rabatter.
Frederiksberg Hjemmepleje har med tilskud fra kommunen, fået etableret nogle personalegoder.

Kvindeliv på Østervang
Indvandrerkvinderne og "damerne" fra aktivitetscentret Østervang, fik en dejlig fælles kulturel oplevelse på Nationalmuseet, da de besøgte udstillingen "Kvindeliv".

Mad, alkohol eller kokain - hjernen er ligeglad
Hjernen er en kompliceret størrelse. Hvad der er godt for en del af den er dårlig for den anden. Rusmidler optages lige så godt som mad, i den af hjernen der vil ro og velvære. Rusen skader andre steder i hjernen, så misbrugere bliver psykisk ustabile og syge.
- Misbrugeren er ikke en platugle, siger afdelingslæge Henrik Rindom.

Barselscaféens sommerbørn
Det var de tykke mavers eftermiddag i fagforeningens barselscafé, den første af slagsen. Ingen fødte for tidligt, selvom nogle af gæsterne stønnede lidt over de indviklede barselsregler.