Juni - juli 2003


Lederen
Den Storkøbenhavnske fagbevægelse udfordrer beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen og regeringens nye, aktive beskæftigelsespolitik - " Flere i arbejde".

Ansvaret for manglende tilsyn ligger i en rapport
Ansvaret for det manglende plejehjemstilsyn i Københavns Kommun er endnu ikke placeret. En advokat rapport skulle have været offentliggjort mandag den 26. maj.
Men de overborgmesteren og sundhedsborgmesteren kunne ikke nå at snakke sammen inden.

Jaget vildt
Historien om plejehjemmet Slottet i De Gamles By rejser spørgsmålet, eller bør i alt fald gøre det om, etiske og faglige grænser for pårørendes indflydelse på personalets pleje.
Grupper af offentlige ansatte er nærmest jaget vildt for pårørende og i medierne.
Ifølge lovgivningen har den pårørende nemlig ret, og personalet kan intet stille op.

Helhedsplejen har det ikke godt
Plejehjemmet Slottet i De Gamles By fik hård kritik, da sagen om videoovervågning blev afsluttet med to uvildige undersøgelser. Selvom kvaliteten i de enkelte dele af plejen er god nok.

Personalets højeste ønske er arbejdsro
Efter at have sovet på rapporten om dem selv og deres pleje af beboerne, er personalet på plejehjemmet Slottet klar til at smøge ærmerne op. Hvis de altså får fred til det.
- Vi tager rapporten til os, og vi vil bruge den som et værktøj til at komme videre, siger tillidsrepræsentanten.

Sygehuse under pres
Allerede til næste år mangler hospitalerne i Købehavn 400 millioner kroner. Selv lukningen af et hospital i hovedstaden vil ikke være nok til at skabe balance i økonomien.

En uddannelse på godt og ondt
"Vi håber, at ministeriet har lyttet til vores kritik," lyder det fra hold 0109202, der blev flyvefærdige som social- og sundhedsassistenter i maj fra Social- og Sundhedsskolen i København. Eleverne efterlyser bedre tilbagemelding på det megen gruppearbejde og en bedre fordeling af eksaminer, der hobede sig op til sidst.

Livet er ingen dans på roser
Ikke når man bor i den fattige del af verden, hvor mange mennesker drømmer og danser sig væk fra slummen og fattigdom. I Filippinerne drømmer 9 ud at 10 om at forlade landet.
Marie Welling både drømmer og danser, men det er af glæde. Hun bor nemlig i den rige del af verden.
- Solidariteten skal leve, siger hun, der er nyudklækket ambassadør for FOA.

Skæbnetime for Ny Løn
Ny Løn er til afgørelse hos finansministeren, og hvis der ikke lægges penge i økonomiaftalen med kommuner og amter, så ligner Ny Løn en død sild.
Den økonomiske ramme, svarer til at kommunerne skal æde deres egen hale.

Vægttabets kunst
Hver en overvægt har sin historie. Det er den individuelle historie, der er interessant
når man vil tabe sig. Derfor har et hvert vægttab også sin historie.
Liselotte Siff Hansen, forvandlede sine 130 kilo til 59 kilo og tilføjede en en uddannelse, som slankekonsulent til sin social- og sundhedsassistent uddannelse.