August 2003


Lederen
Sektorformand nedlægger sit hverv
Den 27. juni meddelte sektorformand i Social- og Sundhedssektoren i forbundet Lene B. Hansen, at hun nedlagte sit hverv.
Det betyder at sektoren skal vælge ny formand den 24. september. Et valg hvor fagforeningens næstformand Karen Stæhr har meldt sit kandidatur.

Bedre elevløn fordobler antallet af ansøgere
To tredjedele af denne måneds ansøgere til Social- og sundhedsskolens uddannelse til social- og sundhedshjælper har søgt om at få voksen elevløn. Københavns Kommune bevilger flere penge til at dække de øgede udgifter til elevlønnen - men der er stadig ikke penge til assistentuddannelsen.

Uden voksen elevløn går det ikke
42-årige Bolethe Lykkegaard begyndte på Social- og Sundhedsskolen i København i januar. Som enlig forsørger med to børn er hun lykkelig for at få voksen elevløn, mens hun uddanner sig til social- og sundhedshjælper.

Lidt mere sovehår
Verahus er plejehjem for yngre handicappede. De har andre behov end ældre, og det vil personalet gerne honorere. Derfor skal der være aktiviteter frem for et motto om ro, renlighed og regelmæssighed.

Fra gulddreng til illoyal
Mindst en topembedsmand i Københavns Kommune har tilbragt sommerugerne i spænding.
I løbet af august ved den fyringstruede sundhedsdirektør Bo Andersen, om han definitivt er færdig i direktørstolen. Kort før sommerferien afleverede han sin version af, hvad der er sket i sagen om de manglende plejehjemstilsyn, og den kan ende i retssag. Men det står allerede klart, at politikerne og sundhedsborgmesteren overhørte advarsler fra Bo Andersen for et år siden.

Sundhedsdirektør kæmper for sit job - sundhedsborgmesteren under pres
Mens Danmark ferierer, kæmper sundhedsdirektør Bo Andersen for sit job i sundhedsforvaltningen i Københavns Kommune. Lige inden ferien satte ind, fik han opbakning fra flere tusinde medarbejdere i forvaltningen.
Den radikale sundhedsborgmester Inger Marie Bruun-Vierø må tage et medansvar for de manglende plejehjemstilsyn, mener kontaktudvalget, som repræsenterer alle faggrupper i sundhedsforvaltningen.

Her er din fagforening - I frontlinjen
I gadeplan finder vi medlemsgruppen. Medlemsgruppen er fælles betegnelsen for receptionen og gruppen der tager sig af ind- og udmeldelser og de hurtige løsninger. Hos dem kan du få "lettere" hjælp efter at telefonerne er lukket om eftermiddagen. 
Kræver dit problem en sagsbehandler bestiller du en tid i receptionen.

Kom frit frem, Kramer - H:S behøver dig!
Hovedstadens Sygehusfællesskab, H:S, har smerteligt ondt i økonomien. Aftrapninger i statens tilskud til de fem københavnske sygehuse betyder, at H:S frem til 2007 mangler ikke mindre end en rund mia. kr. for at få udgifter og indtægter til at hænge sammen. Alene i 2004 er der et hul i budgettet på over 300 mio. kr.