$name

Åbner døren til uddannelse

 
Mette Friis Bergen og Morten C. Hansen er kursister på Center for Undervisning og Erhverv og får en smagsprøve på social- og sundhedsuddannelserne.

Af Ulla Nygaard
 
I seks uger har Mette Friis Bergen været kursist på Center for Undervisning og Erhverv. Det varer ikke længe før hun skal i praktik. Mette er 27 år og har været hjemme i nogle år med sine tvillinger, Hun har tre børn, men har alligevel fået mod på at tage en uddannelse.

- Jeg er her for at komme i gang igen og få en forsmag på social- og sundheds­uddannelserne. Jeg vil gerne være sygeplejerske, men er usikker på om økonomien kan bære en lang uddannelse.
Morten C. Hansen har været kursist i tre uger og håber på at en gang at komme til at  arbejde med psykiatriske patienter.

- Jeg er her for at finde ud af om uddannelsen er noget for mig, eller det er for kedeligt. Det ville være synd at spilde et helt år hvis det alligevel ikke er noget.

Morten har med sine 23 år allerede været omkring en del fagområder. Han har arbejdet som sømand, flyttemand og som elektriker, og har været under uddannelse til kok.

Både Mette og Morten synes de får en god fornemmelse af hvad der venter på Social- og Sundhedsskolen - måske til august.