Stefan Michaelsen

Foto: Mark Knudsen/Monsun

Helt Ny: Stefan Michaelsen

Af Dorthe Kirkgaard Nielsen
 
 

Hvem: Stefan Michaelsen, 31 år
Hvad: Social- og sundhedshjælper
Hvor: Plejecenter Rosenhaven i Skovlunde
Hvornår: Blev færdig med uddannelsen 4. oktober 2017 og var på arbejde samme aften på Plejecenter Rosenhaven, hvor han har arbejdet siden 2015.

 

Hvordan er det at være færdiguddannet?
Det er skønt. Det er den første uddannelse, jeg færdiggør, så det er en milepæl for mig. Samtidig har jeg knoklet de sidste uger op til eksamen, så jeg glæder mig til at have mere tid til min familie.

 

 

Hvordan gik din eksamen?
Ikke så godt. Jeg fik et 4-tal i min sidste, afgørende eksamen. Jeg er ikke så god til eksamen, jeg bliver virkelig nervøs, men jeg er rigtig god til det praktiske.

 

Er social- og sundhedshjælper dit førstevalg?
Nej. Hele mine familie; min mor, far, moster, bedstemor har arbejdet som social- og sundhedshjælpere, og de er aldrig blevet anerkendt for deres job. Så i mange år skulle jeg bestemt ikke den vej. Jeg har prøvet alt muligt forskelligt; autolakerer, kok, maler, men jeg følte mig aldrig rigtig tilpas. Til sidst besluttede jeg alligevel at begynde på grundforløbet på social- og sundhedsuddannelsen, og allerede efter 14 dage kunne jeg bare mærke, at her hørte jeg til.

 

 

Er du glad for, at du færdiggjorde uddannelsen?
Ja, for det har gjort mig så meget gladere. Man bliver ikke rig af det her job, men man får så meget andet. Det at kunne give en hel masse af sig selv for at hjælpe andre mennesker, uden at forvente noget igen, det er så givende.

 

 

Hvordan fik du job på Rosenhaven?

I januar 2015 startede jeg som ufaglært afløser herude, og to dage før jeg startede på grundforløbet på skolen, blev jeg fastansat som aftenvagt. Med aftenvagter fra klokken 17-22 skiftende med fem dage hver anden uge og to dage hver anden uge. Så jeg har haft fast arbejde under hele min uddannelse, og det har givet mig en kæmpe fordel, fordi jeg har kunnet relatere teori til praksis. Her 1. november starter jeg som fast dagvagt 32 timer om ugen.Hvordan er skiftet fra ufaglært til uddannet?
Ikke så stort. For reelt fortsætter jeg i mit hidtidige job, nu bare som uddannet. Jeg har aldrig følt mig som mindre værd end de faglærte, jeg har arbejdet sammen med, og den eneste forskel vil være, at nu må jeg dokumentere – det må ufaglærte ikke.

 


Er plejecentret dit drømmejob?

Ja, Jeg er super glad for at være her. Både kollegaer og beboer er så søde. Der er mange udfordringer, for vi har mange demente beboere, så den ene dag kan beboerne være helt oppe at køre, den næste helt stille og rolige. Man ved aldrig, hvad der venter, når man møder ind, og det passer lige til mig. Samtidig er det nemmere at udvikle sig på plejecentre, fordi du bedre kan sparre med dine kollegaer, end du kan i hjemmeplejen, hvor du er meget alene.

 

Hvad er vigtigt som ny?
At både du selv og dine kollegaer er åbne over for hinanden.