FOA SOSU nr. 1 2022

 

Læs hele bladet (e-pages/pdf)

 

Udvalgte artikler:

Tillykke med de 25 år Formand Tina Græsteds leder

Tema om elever og praktik:

  • Elevernes arbejdsmiljø skal forbedres Mange elever kommer tilbage fra praktikken med historier om et både fysisk og psykisk dårligt arbejdsmiljø
  • Skreg på hjælp For Maura Pires har oplevelser i praktikken fået hende til at tvivle på, om hun har valgt den rigtige uddannelse.
  • Vi skal selv række ud Eleverne skal blive bedre til at få problemerne frem i lyset og skal også selv bidrage til at få dem løst, mener Chanette Andersen.
  • Fleksibilitet og fælles ansvar Hensyn til den enkelte elev og en personalegruppe, der tager fælles ansvar, er vigtige forudsætninger for et godt praktikforløb.
  • En god begyndelse Både arbejdsplads og elever har ansvar for en god begyndelse på et praktikforløb, mener klinisk vejleder Lene Høeberg-Hansen.
  • Der mangler en kobling mellem skole og praktik Praktikvejlederne står for meget alene, når de møder elever med særlige udfordringer, mener fastholdelseskonsulent Kira Waltz Crillesen.

Bæltet er blevet dæmoniseret Social- og sundhedsassistent Johan Mohr kommer med et opråb til Christiansborg:  Tag ansvar for medarbejdernes sikkerhed, ellers forfalder psykiatrien.

Forskellige uddannelser bør ikke kaldes det samme ”SOSU” er blevet en massebetegnelse, mener social- og sundhedsassistent Henriette Højgaard, der kæmper for en ny titel.

Udsigt fra en lygtepæl Brith Dorph Josephsen, gav den fuld gas i valgkampen som kandidat for Socialdemokratiet til sidste års kommunalvalg.