Lederuddannelse med afsæt i praksis

Interessen og spørgelysten var stor, da den nye uddannelse Ledelse i Sundhedsvæsnet blev præsenteret på et møde i fagforeningen.

Af Anne Guldager

 

”Hvor lang tid skal jeg afsætte til læsning?”, ”Hvordan får jeg det finansieret?”, ”Hvad er det bedste argument over for min leder, hvis hun skal sige ja?”.

Spørgsmålene var lige så mange, som interessen var stor, da fagforeningen i februar inviterede til informationsmøde om den nye akademiuddannelse ’Ledelse i sundhedsvæsnet’.

’Ledelse i sundhedsvæsenet’ er etableret af Københavns Erhvervsakademi på opfordring fra FOA Social- og Sundhedsafdelingen, der har savnet en lederuddannelse med en stærk kobling til faget og med udgangspunkt i egen praksis.

Uddannelsen henvender sig til social- og sundhedsmedarbejdere med mindst to års relevant erhvervserfaring inden for ledelse.

Første hold kan gå i gang med første modul allerede den 21. marts, så deltagerne gik fra mødet med en tilskyndelse til at træffe en hurtig beslutning og få sat gang i ansøgningen.

Uddannelsens indhold

Med akademiuddannelsen i ledelse i sundhedsvæsenet får deltagerne blandt andet værktøjer til at håndtere forandringsprocesser, kvalitetsudvikle og evaluere praksisnære problemstillinger, styrke samarbejdssituationer og gennemføre svære samtaler.

Undervisningen, der finder sted i Hellerup, tilrettelægges med udgangspunkt i problemstillinger fra deltagernes egen hverdag.

Henholdsvis Den Regionale Kompetencefond og Den Kommunale Kompetencefond yder tilskud til uddannelsen, og fagforeningen hjælper gerne med ansøgningen.

I uddannelsen kan indgå nogle af de moduler, man evt. allerede har taget som led i akademiuddannelsen i sundhedspraksis.

Læs mere om uddannelsen og kontakt studievejleder Joan Nielsson, KEA, jonm@kea.dk, telefon 24982010 vedrørende uddannelsesplan og optagelseskrav.