Medlemsbladet FOA SOSU nr. 4 2018

 

Se hele bladet her (e-pages/pdf)

Leder

Praktikvejledere - en nøgle til fastholdelse  Alt for mange elever falder fra, inden de har gennemført deres uddannelse. Det kalder på mere tid og uddannelse til praktikvejlederne, mener fagforeningen.

  • I faste rammer på Sct. Hans   Michelle Elgaard er lige startet i praktik på retspsykiatrisk afdeling. Her har praktikvejleder Finn Johnsøn stor fokus på forventningssamtalen og afdelingens ansvar for, at elever holder ved.
  • Tid, tillid og tryghed  Social- og sundhedsassistent Randi Mia Riis har været praktikvejleder i 15 år. Senest for social- og sundhedsassistentelev Henriette Bak Pedersen. For dem begge er en tillidsfuld relation helt afgørende.

Skadelige nattevagter  Gitte Kruse har fået myndighedernes ord for, at et langt liv med nattevagter er medvirkende årsag til, at hun fik brystkræft.

Et løft til kompetencerne  Social- og sundhedsassistenterne på de kardiologiske afdelinger kan efter en stædig indsats se frem til kompetenceudvikling i mere faste rammer.

En af flokken  Lena Esmarch er stærkt hørehæmmet. Det hæmmer hende dog ikke i hendes arbejde som fast aftenvagt på et plejecenter i Gentofte.

Øjenkontakt på fuld tid Mette Bruun Vorborg er social- og sundhedsassistent med speciale i øjensygdomme.

Tillidsvalgt: "Jeg vidste ikke, hvad jeg gik ind til"  Birgit Brylov, 45 år, er fællestillidsrepræsentant i Hvidovre Kommune