FOA SOSU 3/19

Læs medlemsbladet FOA SOSU nr. 3 2019

 

Se hele bladet her (e-pages/pdf)

Leder: Kampen fortsætter

Superbruger i smørrebrød. Hvad er dyrlægens natmad, og hvordan løfter man en flad spegepølsemad til nye højder?

Puslespil om nattevagter i København. Det er blevet mødt med både ris og ros, at nattevagter under Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København fremover slås op med kortere rul.

Der bør tages mere hensyn til gravide. En arbejdsgiver har pligt til at sørge for, at arbejdet ikke medfører en risiko for gravide, blandt andet ved at udarbejde en særlig APV.

Et lyttende øre til nye kolleger. I Herlev Kommune har 20 sosu-medarbejdere været på kursus for at få flere elever gennem uddannelsen og forbedre introduktionen af nyansatte.

Liften står og samler støv, mens handicaphjælperen slides op. Hvis en borger ikke vil liftes, er der ikke meget den enkelte handicaphjælper kan gøre.

Faglig stolthed på fødegangen. Anita Slovic elsker sit arbejde på fødegangen på Hvidovre Hospital, selvom hverdagen langt fra altid er baby-lyserød.

Energisk talent med overblik. Anja Vittarp er en af de rollemodeller, der er så hårdt brug for, hvis SOSU-området skal tiltrække flere.

Ambassadører ved et tilfælde. Ida Kindberg Stampe og Nikita Landsberg Kristoffersen har flere gange promoveret SOSU-området, blandt andet i flere medier.

Hjemmehjælperen er ældre end borgerne. 74 år er ingen alder, når man er glad for sit arbejde og kan holde til det.