FOA SOSU 2/19

Medlemsbladet FOA SOSU nr. 2 2019

 

Se hele bladet her (e-pages/pdf)

Leder: Kryds for velfærd

Helbredet kan betale prisen for natarbejde. Ifølge al forskning går natarbejde ud over helbredet. I København vil sundheds- og omsorgsborgmesteren gøre nattevagterne mindre skadelige.

Mørket skræmmer ikke. Aida Kazic kender godt til de helbredsrisici, der følger med et arbejde som nattevagt. Men fordelene vejer tungere, mener hun.

Kommune kendte ikke reglerne. Med fagforeningens hjælp fik Susanne Happel seniorførtidspension, selvom hendes kommune i første omgang afviste, at det kunne komme på tale.

Når et nej bliver til et ja. Social- og sundhedsassistent Gitte Jagtman giver målrettet ernæringspleje til patienterne på Onkologisk afdeling på Herlev Hospital.

Det går for langsomt. Patienternes ernæringspleje får langt fra opmærksomhed nok på sygehusene.

En hverdag uden vold. Linda Schumacher og Sussi Haneman hjælper voldsramte kvinder til at tage styringen over deres eget liv.

Sælgers marked. Over hele landet er der mangel på sosu-medarbejdere, og særligt i kommunerne optrappes kampen om den eftertragtede arbejdskraft.

28 år med arbejdsmiljø. Lis Munk har været arbejdsmiljørepræsentant i 28 år.

Spørg bare! Rachida El Makrini hverken spiser eller drikker fra solopgang til solnedgang under ramadanen, der i år begynder den 5. maj.

"Jeg har det fint" er ikke altid nok. Susanne Rasmussen og Gitte Andersen fik på den hårde måde lært, at man ikke nødvendigvis selv er den bedste til at vurdere, hvordan man har det.

Den der lever skjult. Medarbejderne i psykiatrien kæmper videre for at kunne skrive journal uden anvendelse af fulde navn.

Voxpop om velfærd