Storytelling

– Den fortællende (narrative) inspiration i pædagogisk arbejde -
v. Jens Peter Madsen

Info om arrangementet

Tid: til
Sted: PMF Fyn, Grønløkkevej 16, 5000 Odense C.
Målgruppe: Alle
Pris: Gratis for medlemmer af PMF Fyn. Pris for ikke medlemmer: 50,- kr.
Tilmeldingsfrist: 1. oktober 2017 2017 Tilmeld dig her

"Den første gang i skolen for mange år siden, da jeg fortalte et eventyr til mine elever, oplevede jeg at de blev stille og lyttede på en helt anden måde, end når jeg underviste dem, som jeg plejede"

 

Historiefortælling er en særlig måde at være sammen på, og det rummer store muligheder i alle former for pædagogisk arbejde.

Foredraget er om det fortællende samvær og den fortællende kommunikation i pædagogisk arbejde.

Mundtlig fortælling er meget mere end underholdning og tidsfordriv. Det er en særlig kommunikationsform, som alle mennesker anvender, når de ønsker at dele livserfaringer og skabe mening og sammenhæng i tilværelsen for sig selv og andre. Den pædagogmedhjælper eller pædagogiske assistent, som er bevidst om det fortællende i sin personlige kommunikation og som anvender det målrettet i sit samvær med børn og unge, får helt nye muligheder i sit arbejde for at løse konflikter og dyrke det sociale fællesskab.

 

Tidligere seminarielærer og historiefortæller, Jens Peter Madsen har beskæftiget sig med fortællende kommunikation gennem mange år og han har mange ideer til og erfaringer med, hvordan du kan få mere glæde at dyrke det fortællende i dit eget pædagogiske arbejde. Han fortæller et udvalg af sine egne historier og taler om betydningen af, at fortælle historier i det pædagogiske arbejde, og han giver god plads til at svare på dine spørgsmål eller høre om dine personlige erfaringer.

Jens Peter Madsen er aktuel med bogen ”lige ud af hovedet og den bog – sådan bliver du verdens bedste historiefortæller” Forlaget Underskoven, maj 2017.