Digital ældrepleje - Når din hjerne ikke er din bedste ven 564x320

Medlemsmøde - Når din hjerne ikke er din bedste ven

Kom til spændende medlemsmøde og hør om hvad der sker når hjernen ikke er din bedste ven

Info om arrangementet

Kursusnummer: 9999-23-89-32
Tid: til
Sted: FOA Vestsjælland, Japanvej 2, Slagelse
Ledige pladser 58
Tilmeldingsfrist: Tilmeldingsfristen er udløbet

Angst og PTSD: Når din hjerne IKKE er din bedste ven

Nogle gange lærer hjerne utilsigtede ting, eksempelvis i nogle typer af angst og PTSD. Bliv klogere på, hvor angsten gemmer sig i hjernen, og hvordan psykedeliske stoffer bruges i ny lovende eksperimental behandling.
Din hjerne er designet til at genkende mønstre, finde årsagssammenhænge og i det hele taget lære.

Men i nogle tilfælde lærer den utilsigtede ting. Ved posttraumatisk stress respons (PTSD) kan selv små ting, der er helt uskadelige, udløse meget høje stressreaktioner.

Frygt og angst er helt normale fysiologiske fænomener og derfor også nogle af de følelsesreaktioner, vi forstår bedst. Vi kan relativt nemt undersøge de helt samme reaktioner i forsøgsdyr - det er trods alt en del nemmere at skræmme en rotte end at se, om den er forelsket.

Hjerneforsker ved SDU Mikael Palner deler ud af sin viden og forklarer, hvordan hjernen reagerer på frygt, hvor langt videnskaben er i forhold til at forstå, hvor angst gemmer sig i hjernen, og hvordan nye eksperimentelle behandlingsformer med psykedelisk stoffer kan hjælpe de ramte med til at aflære angst og PTSD. behandlingsformer med psykedelisk stoffer kan hjælpe de ramte med til at aflære angst og PTSD.