Pas på - skinnet bedrager

Knapt var sommerferien forbi og strandtasken pakket væk før medierne blev fyldt af politikere og deres valgløfter.

Politikerne kappes i øjeblikket om hvem, der vil give mest til børnene, de ældre og andre sårbare grupper og dermed hvem der vil være den bedste til at sikre danskernes velfærd.

På overfladen lyder udmeldingerne og løfterne ens, men det er vigtigt at være opmærksom på det udgangspunkt løfterne kommer fra.

Der er en væsentlig forskel på om velfærden sikres gennem tilbud, som den enkelte skal betale for eller om der er tale om velfærd, som stilles til rådighed for alle.

FOAs faggrupper arbejder både i de private tilbud og på de offentlige velfærdsområder og uanset arbejdsgiver yder de et stort og ansvarsfuldt bidrag til samfundet som helhed, men hvis vi skal sikre, at der også i fremtiden er lige adgang til pasning og pleje af børn, ældre og sårbare og lige adgang til uddannelses- og sundhedstilbud, så skal vi sikre, at velfærden løftes i fællesskabet - at vi alle bidrager til en fælles velfærd til gavn og glæde for alle.

Det er alles ansvar at sikre den fælles velfærd, så vær opmærksom når politikerne giver løfter – se på handlingen bag ordene og find de politikere, der arbejder for lige adgang til fælles velfærd – lad ikke skinnet bedrage.

Mere lighed løfter os alle.