Søg midler til at forebygge omsorgstræthed og forråelse i ældreplejen

Social- og Boligstyrelsen har netop udmeldt en ansøgningspulje på 22.800.000 kr. til forebyggelse af omsorgstræthed og forråelse i ældreplejen. Puljen giver mulighed for at udvikle og afprøve forskellige modeller og metoder, hvor der sættes fokus på systematisk faglig sparring, supervision eller lignende.

Som baggrund for initiativet skriver styrelsen selv at ”arbejdet i ældreplejen kræver en høj grad af faglighed, de komplekse og til tider udfordrende opgaver, man som medarbejder står overfor i sin daglige praksis, kan medføre omsorgstræthed, som på længere sigt kan føre til en forrået tilgang til det professionelle omsorgsarbejde. Dette har både konsekvenser for medarbejdernes trivsel og for kvaliteten i den pleje og omsorg, som medarbejderne kan give”.

 

Målgruppe
Ansøgningspuljens målgruppe er medarbejdere og ledere i ældreplejen, som arbejder med mennesker med kognitive svækkelser.

Ansøgningsfrist
Der er ansøgningsfrist den. 24. oktober 2023 kl. 12.00.

Hvem kan søge?
Ansøgningspuljen kan søges af kommuner og private leverandører i ældreplejen herunder selvejende institutioner, friplejeboligleverandører og andre, der ejer eller driver plejeenheder, hvor der arbejdes med mennesker med kognitive svækkelser.


Nyheden finder I på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, hvor der også er inspirationsmateriale.