Emil Midé Erichsen, Rane og Marie Mohr Hjorhöy

Foredrag: Kapret af somaliske pirater

- en sand historie fra de syv verdenshave fortalt af Emil Midé Erichsen i samtale med Rane og Marie Mohr Hjorhöy

Info om arrangementet

Kursusnummer: 9998-21-2538
Tid: til
Sted: FOA Odense, Vesterbro 120, Odense C
Pris: Medlemmer kr. 125,- / ledsagere kr. 275,-

Dankort   Electron   JBC   Maestro   Mastercard   Visa
Ledige pladser 122
Tilmeldingsfrist: Tilmeldingsfristen er udløbet

 

Den danske sejlbåd ING sejlede i slutningen af februar 2011 i Adenbugten mellem Somalia og Oman.

Ombord var familien Quist Johansen og deres to gaster.

 

Pludselig kommer en åben jolle, i høj fart, ræsende lige imod dem. De vidste, at de befandt sig i piratfarvand og var ikke i tvivl om, hvad jollens hensigt var. Fem pirater kravler ombord på deres båd, efter at maskingeværer har skudt op i luften, og familiens værste mareridt er nu blevet til virkelighed.

 

Den ene gast ombord, Rane Hjorhöy sender et nødsignal og en tanke hjem til sin ny-gravide kæreste Marie. Nu er glæden skiftet ud med bekymring, og sammen med familien Quist Johansens pårørende, indgår Marie i et forhandlerteam, der skal prøve at få Rane og resten af besætningen sikkert hjem.

 

I 196 dage sidder Rane og de andre danskere som gidsler hos somaliske pirater, samtidig med at Marie derhjemme kæmper en brav kamp for at holde modet oppe og forhandlingerne i live.

 

Nu fortæller Rane og Marie endelig hele deres historie til Emil Midé Erichsen, som selv har rejst på de syv verdenshave og første gang hørte historien om kapringen, da han sejlede med sin farfar, Troels Kløvedal, ombord på Nordkaperen.

 

Emil Midé Erichsen har sejlet jorden rundt. Han har rejst på en bølge af venlighed, og har kun mødt søde mennesker, der ville ham det godt.

Men en sjælden gang imellem går det helt galt.

Det er snart 10 år siden Rane og Marie gennemlevede deres værste mareridt, men ikke før nu, har de ønsket at fortælle deres historie til offentligheden.

Kapringen blev dækket tæt i medierne, men det var meget sparsomt, hvad de involverede selv fortalte.

Nu får vi historien fra to, der mærkede det på egen krop.

 

I dag har Rane og Marie to børn, og er lige stævnet ud på en jordomsejling, for at bevise over for dem selv og børnene, at på trods af det de har været udsat for, så er verden ikke et ondt sted.

 

Hør dem live, når de sammen med Emil går på scenen, og fortæller deres gribende historie. En historie om mod, overlevelse og troen på sig selv og sine nærmeste.