Sådan kommer du i gang, hvis du er over 25 år

Adgang over 25 år

Hvorfor er det vigtigt at skelne mellem over og under 25 år?

Når du er over 25 år, er du voksenelev.

Som voksenelev er der tre forskellige måder dit uddannelsesforløb kan se ud på. Hvordan forløbet ser ud afhænger af hvilke tidligere uddannelser du har og dine erhvervskompetencer. Det får du vurderet inden din uddannelsesplan bliver lagt, og det kaldes en realkompetencevurdering.

Realkompetencevurdering

Hvad er adgangskravene?

For at blive optaget på uddannelsen til sikkerhedsvagt skal du have karakteren 02 i dansk og matematik fra folkeskolens afgangsprøve.

eller

have en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver.

Hvordan kommer jeg i gang med uddannelse til sikkerhedsvagt, når jeg er over 25 år?

Foruden karakteren 02 i dansk og matematik fra folkeskolens afgangsprøve skal du have lavet en realkompetencevurdering på skolen.

Det er realkompetencevurderingen som fastlægger din endelige uddannelsesplan og den beskriver dit uddannelsesforløb. Realkompetencevurderingen tager mellem ½ og 10 dage.

Realkompetencevurdering foregår på Aarhus Tech, da det er den eneste skole i landet, hvor uddannelsen foregår. Du kan læse mere her:

Realkompetencevurdering

Hvordan kommer mit uddannelsesforløb til at se ud?

Hvis du har en relevant erhvervserfaring eller relevante AMU-kurser kan du få afkortning af uddannelsen. Det er skolen der udarbejder dit uddannelsesforløb på baggrund af realkompetencevurderingen.

Hvor kan jeg søge hjælp til at blive optaget på uddannelsen?