Det private firma; Bonderosen er gået konkurs

Vi er af den holdning, at det er langt fra en god forretning at tjene penge på pleje

Af Lene Lindberg

Som mange af jer sikkert har hørt, set og oplevet, så er det private plejefirma Bonderosen gået konkurs.

Det gik desværre ud over mange borgere, som lige pludselig ikke fik besøg af deres sædvanlige hjemmeplejeperson. Herudover er det også gået udover de ansatte, som pludselig stod uden job. Herudover stod de ansatte uden løn, få dage før den skulle udbetales.

Det er en rigtig skidt situation, og i FOA har vi forsøgt at hjælpe de pågældende med lån, samt hjælp til at indberette krav til Lønmodtagernes Garantifond.  Det har ikke været helt uden problemer, men stille og roligt er der efterhånden kommet styr på de fleste.

Desværre vidste det sig, at kun 7 af medarbejderne fra Bonderosen fik et job med det samme. På nuværende tidspunkt er der lidt flere, der er kommet i arbejde i andre kommuner og hos andre leverandører.

Vi er af den holdning, at det langt fra er en god forretning at tjene penge på pleje. De priser firmaerne skal udføre opgaverne for, er efter vores overbevisning så langt i bund, at det er rigtig svært.

Dette billede ses desværre også i vores kommuner. Der er ikke penge nok, og det har den konsekvens, at arbejdstempoet er rigtig højt og det kan være svært for de fagpersoner, at kunne udføre opgaverne på den faglige facon, som man gerne vil og bør.

Vi håber dog, at disse problemer med både pris og kvalitet kan få kommunerne til at tænke sig om, inden der sættes en pris. Det er trods alt mennesker der har arbejdet et helt liv, som nu har ret til at få en ordenligt pleje når behovet opstår.