FOA Nordsjælland oplever en faldende ledighed

I FOA Nordsjælland oplever vi en faldende ledighed og det er rigtig positivt.

I FOA Nordsjælland oplever vi en faldende ledighed og det er rigtig positivt. Det betyder dog ikke, at der er fuld beskæftigelse. Der stilles rigtig mange krav til ledige og i FOA Nordsjælland håber vi, at nogle af de tiltag vi har lavet, er med til at hjælpe de ledige der har brug for hjælp.

FOA Nordsjælland oplever, at flere og flere ledige har store problemer med, at indfri de krav der er til at kunne IT i forbindelse med arbejdsløshed. Især volder det problemer at føre JOBLOG. Det er et krav til de ledige, at JOBLOG skal føres og det kan kun ske elektronisk.

Derfor har FOA Nordsjælland sammen med A-kassen lavet et tilbud til de ledige. Hver anden uge, mandag i lige uger fra kl. 13.00 til 15.00, kan de ledige komme til os og få hjælp. Så vil både A-kassen og faglig afdeling hjælpe de ledige, der har problemer, så loggen kan blive ført.

Hvis man som ledig ikke fører sin JOBLOG efter reglerne, kan man stå i den situation, at man bliver frataget retten til dagpenge.

Vi håber, at dette tiltag vil kunne hjælpe de ledige der har problemer med jobloggen, så de fortsat står til rådighed for arbejdsmarkedet, og dermed fortsat kan modtage arbejdsløshedsdagpenge, frem til de igen kan komme i beskæftigelse.

Derudover tilbyder FOA Nordsjælland fortsat hjælp til, at få ideer til hvordan en ansøgning kan se ud og hjælp til at få lavet eget CV.

Vi er til rådighed, hvis der er brug for det, så ring på 46 97 33 90 eller skriv en mail til nordsj@foa.dk, hvis du har brug for det.

Med venlig hilsen

Ann-Mari Simonsen
Næstformand