Projekt Fremtid på Fuld tid

Er en fremtid på fuld tid noget for dig? Det håber parterne bag projektet, fordi som de fleste ved står i en situation med massiv arbejdskraftmangel på mange FOA-arbejdspladser.

For nogle er det attraktivt at gå op i tid, for andre er det mere attraktivt eller decideret nødvendigt at arbejde færre timer.

FOA er fortaler for et fleksibelt arbejdsmarked, og også for at sikre alle retten til at arbejde fuld tid, hvis de ønsker det.

Med projekt ”En fremtid på fuld tid” ser man også på, hvad der kan motivere flere til at arbejde fuld tid og på hvordan man kan nedbryde nogle af de barrierer hos den enkelte medarbejder.

Det kunne fx være en forventning om at fuld tid betyder flere opgaver frem for udelukkende mere tid til at udføre opgaverne. En barriere kunne også handle om at et fysisk hårdt arbejde vil blive endnu hårdere at udføre med flere timer, at balancen mellem familieliv og arbejdsliv vil blive for udfordret osv. I projektet får arbejdsgiver mulighed for at afprøve forskellige tiltag, der forhåbentlig kan vise flere at det kan være både værdifuldt og overkommeligt at gå op i tid.

Du kan læse mere om projektet her og måske hive fat i en FOA-repræsentant (Din TR, FTR eller afdelingen), hvis du ønsker at gå op i tid eller sætte det på dagsordenen hos jer.