Foredrag - "At leve med Anoreksi-monstret"

Et foredrag ved Vanessa Joy Hobbs, forfatter til bogen FLÆSK, og hendes mor, Helle-Monika Hobbs.

Foredraget ”At leve med Anoreksi-monstret” lukker dig helt ind i ”det trygge hjem”!

Tidspunkt: Torsdag 19. maj 2022 kl. 19:00
Sted: Kulturhus Syd, Hovmarken 7, Helsingør
Tilmelding: Foregår direkte via facebook

Som titlen antyder, er det en monstrøs oplevelse at leve 24/7 med anoreksien indenfor dørene, og selv et nok så trygt og hyggeligt hjem forandres til ukendelighed, når det sker.

Intet er længere, som det var engang. Hverken for den, som er ramt af anoreksi, eller for de pårørende, der rammes af, at deres barn er i anoreksiens vold.
Pårørendeinddragelse er både vigtigt og uundgåeligt i behandlingen mod anoreksi, men hvordan fungerer pårørendeinddragelse i praksis – og hvilke konsekvenser har det for den syge, de pårørende og deres indbyrdes relationer, når man er oppe imod en psykiatrisk sygdom, som har den højeste dødelighed?

Foredraget ”At leve med Anoreksi-monstret” henvender sig til alle, som vil vide mere om, hvordan man lever med – og overlever – anoreksi i familien. Under dette personlige foredrag får publikum hele billedet, når mor og datter – ud fra hver deres synsvinkel – deler ud af oplevelserne fra de mange år, hvor anoreksien styrede deres liv.

De deler ud af gode og dårlige erfaringer fra de roller, de har haft i hinandens tilværelse, da anoreksien satte dagsordenen. De kommer omkring styrker og svagheder og giver et indblik i, hvordan kampen mod anoreksien uvægerligt kommer til at overskygge hele tilværelsen, mens den står på.

Og sidst, men ikke mindst giver Vanessa og Helle-Monika publikum håb, når de beskriver, hvordan de, hver for sig og sammen, formåede at komme igennem de svære år – og helt ud på den anden side.

Foredraget ”At leve med Anoreksi-monstret” stiller bl.a. skarpt på spørgsmål som:

  • Kan man stole på sit barn, når barnet har anoreksi?
  • Kan man have tillid til en mor, som ikke fatter en skid?
  • Hvad sker der, når en mor bliver behandler for sit barn?
  • Hvad gør det ved familien, når hver dag bliver en krig?
  • Er ubetinget kærlighed overhovedet muligt, når konflikterne eskalerer dag for dag?
  • Hvordan holder man ud og fast – hele vejen?
  • Hvordan kan familie og omgangskreds hjælpe?

 

Læs mere om foredraget og bogen FLÆSK på Vanessa Joys  hjemmeside