Biograftur

Biograftur "Flugt"

Hold 9999-22-54-20: 1 aften fra kl. 17:45 til kl. 20:00 den 12/9 (Deltagerantal: Maks. 80)

Info om arrangementet

Kursusnummer: 9999-22-54-20
Tid: til
Sted: Cafe Slotsbio, Frederiksværksgade 11 C, Hillerød
Målgruppe: Alle
Ledige pladser 56
Tilmeldingsfrist: Tilmeldingsfristen er udløbet

Amin er 36 år, veluddannet og succesfuld i sit karrierejob. Alt kører. Men da hans Kæreste Kasper frier til ham, gribes han af angst for at give sig hen.

Ingen kender nemlig hele sandheden om Amins fortid. Hvis Amin skal turde leve sit liv fuldt ud, må han tage et endeligt opgør med dén hemmelighed, han som barn fik ordre om aldrig at afsløre. En hemmelighed han har båret på i mere end 20 år.

Opgøret med fortiden sender Amin tilbage til en lykkelig barndom i 80’ernes Kabul i Afghanistan, hvor a-ha brager igennem hans walkman, og hvor Jean Claude Van Damme hænger på drengeværelset i familiens hus.

Men han sendes også tilbage til den nådesløse borgerkrig, der forvandler den trygge og kærlige hverdag til en krigszone og splitter hans familie til atomer. En krig, der sender 11-årige Amin på en farefuld flugt, som først slutter fem år senere, da han ankommer helt alene til Danmark.

Den animerede dokumentarfilm ”Flugt” er instrueret af Jonas Poher Rasmussen, som mødte Amin tilbage i 90’erne, da han ankom som flygtningebarn til den lille vestsjællandske by, hvor Jonas også er vokset op.

”Flugt” blev udpeget som det danske håb til årets Oscar-uddeling.