AFLYST: Kursus i sidstehjælp for medlemmer, der går på SOSU Nord i Aalborg og Hjørring

Foreningen for Palliativ Indsats tilbyder kurset Sidstehjælp, der giver viden om døden og palliativ pleje. På kurset beskrives hvad der sker, når et menneske er døende og de processer, der er forbundet med den.

Info om arrangementet

Kursusnummer: 9745202422
Tid: til
Sted: FOA Nordjylland, Østerport 2, Aalborg
Målgruppe: Alle faglige FOA-medlemmer, der går på SOSU Nord Aalborg og Hjørring
Ledige pladser 30
Tilmeldingsfrist: Tilmeldingsfristen er udløbet

Foreningen for Palliativ Indsats tilbyder kurset Sidstehjælp, der giver viden om døden og palliativ pleje. På kurset beskrives hvad der sker, når et menneske er døende og de processer, der er forbundet hertil. Herunder omtales aspekter som fysiske forhold, psykologiske processer, sociale og juridiske problemstillinger, samt eksistentielle og religiøse temaer. Kursets formål er at gøre deltagerne bedre i stand til at forholde sig til døden og problemstillinger i et dødsforløb.

Kursusdeltagerne vil løbende blive inddraget i samtaler om deres egne erfaringer med at være tæt på døden.

Kursets indhold

Kurset varer i alt fire timer og består af fire moduler

Modulerne indeholder følgende:

  • Døden, og hvad "sidstehjælp" er. I modulet uddybes hvad palliativ pleje er, dødens processer og reaktionsmønster på døden.
  • Beskrivelse af juridiske rammer og sociale følger af et dødsfald. Herunder beskrives testamenter, sundhedsloven og praktiske forhold i forbindelse med et dødsfald.
  • Hvordan kan vi hjælpe den døende. Modulet berører blandt andet, hvad der kan give den dødende velvære og hvilke gener og problemstillinger, den dødende kan have.
  • Afsked og sorg. Ligeledes er der fokus på, hvordan man bearbejder et dødsfald forskelligt.

 

Venlig hilsen

Det Nordjyske elevsamarbejde i FOA