Opsporing og omsorg ved dysfagi - Thisted

Deltageren får en grundlæggende viden om kostens betydning for den ældre borgers funktionsniveau og livskvalitet.

På uddannelsen får du kendskab til, hvad dysfagi er samt, hvilke borgere eller patienter, der kan have dysfagi. Du vil få viden om, hvordan du bedst støtter borgere eller patienter under måltidet samt vigtigheden af madens og væskens konsistens.

Info om arrangementet

Tid: til
Sted: FOA Nordjylland, Sydhavnsvej 13, 1, 7700 Thisted.
Målgruppe: Social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere, pædagogiske assistenter, pædagoger, handicaphjælpere samt andet personale, der har kontakt med borgere eller patienter under måltiderne. Deltageren kan eksempelvis være ansat på plejecenter, hospital, hjemmeplejen, eller på boenheder for fysisk handicappede.

På uddannelsen får du kendskab til, hvad dysfagi er samt, hvilke borgere eller patienter, der kan have dysfagi. Du vil få viden om, hvordan du bedst støtter borgere eller patienter under måltidet samt vigtigheden af madens og væskens konsistens.

Kursustidspunkter:

  • Onsdag 04. september 2024 kl. 16.30-20.15
  • Onsdag 11. september 2024 kl. 16.30-20.15
  • Onsdag 18. september 2024 kl. 16.30-20.15
  • Onsdag 25. september 2024 kl. 16.30-20.15

Link til tilmelding 

Tilmeldingsfrist: 10. juli 2024 

Målgruppe: Social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere, pædagogiske assistenter, pædagoger, handicaphjælpere samt andet personale, der har kontakt med borgere eller patienter under måltiderne. Deltageren kan eksempelvis være ansat på plejecenter, hospital, hjemmeplejen, eller på boenheder for fysisk handicappede.

Mål for uddannelsen:

På baggrund af viden om, hvad dysfagi er samt, hvilken betydning dysfagi har for borgerens/patientens fysiske, psykiske og sociale funktionsevne kan deltageren:

  • opspore borgere/patienter, der viser tegn på dysfagi samt medvirke til den videre udredning i samarbejde med relevante samarbejdspartnere.
  • forebygge eller minimere konsekvenserne af dysfagi på baggrund af viden om betydningen af madens og væskens konsistens, samt betydningen af siddestillingen under måltidet.
  • medvirke i rådgivningen af borgere/patienter samt pårørende, så hverdagen med dysfagi mestres bedst mulig.
  • medvirke til træning eller behandling af borgere/patienter med dysfagi i samråd med ergoterapeuten.

Endvidere har deltageren kendskab til de nationale anbefalinger og retningslinjer, der findes på området.

Kursusbevis
Der er en skriftlig prøve til uddannelsen.

Forplejning
FOA Nordjylland er vært ved forplejning på kurset.

Ved spørgsmål til tilmelding er du velkommen til at kontakte kursusafdelingen på SOSU STV på 89124404

Undervisere fra SOSU STV