Kursus i sidstehjælp - Thisted

Foreningen for Palliativ Indsats tilbyder kurset Sidstehjælp, der giver viden om døden og palliativ pleje. På kurset beskrives hvad der sker, når et menneske er dødende og de processer, der er forbundet hertil.

Desuden omtales aspekter som fysiske forhold, psykologiske processer, sociale og juridiske problemstillinger, samt eksistentielle og religiøse temaer. Kursets formål er at gøre deltagerne bedre i stand til at forholde sig til døden og problemstillinger i et dødsforløb.

Info om arrangementet

Kursusnummer: 9745212455
Tid: til
Sted: FOA Nordjylland, Sydhavnsvej 13, 1. sal, Thisted
Målgruppe: Alle faglige FOA-medlemmer i FOA Nordjylland.
Ledige pladser Ingen ledige pladser - tilmeld dig og kom på venteliste
Tilmeldingsfrist: Tilmeldingsfristen er udløbet

Kursets struktur

Kurset varer i alt fire timer og består af fire moduler. Hvert modul varer omkring 45 minutter, som efterfølges af en pause. Herunder ses en kort beskrivelse af hvert modul:

 • Første modul:
  Det overordnede tema er døden, og hvad "sidstehjælp" er. I modulet uddybes hvad palliativ pleje er, dødens processer og reaktionsmønster på døden.
 • Andet modul:
  I dette modul beskrives juridiske rammer og sociale følger af et dødsfald. Herunder beskrives testamenter, sundhedsloven og praktiske forhold i forbindelse med et dødsfald.
 • Tredje modul:
  Det overordnede tema i dette modul er, hvordan vi kan hjælpe den dødende. Modulet berører blandt andet, hvad der kan give den dødende velvære og hvilke gener og problemstillinger, den dødende kan have.
 • Fjerde modul:
  I modulet beskæftiges der med afsked og sorg. Ligeledes er der fokus på, hvordan man bearbejder et dødsfald forskelligt.

Kursusdeltagerne vil løbende blive inddraget i samtaler om deres egne erfaringer med at være tæt på døden.
Der udstedes kursusbevis.

Kurset afsluttes med, at deltagerne udfylder et anonymt evalueringsskema, som anvendes til forskning både i Danmark og internationalt.


Kurset holdes af to instruktører fra Foreningen for Palliativ Indsats.

 www.palliativ.dk

Drop here!