OK24 - krav og ønsker

Kære Medlemmer 

Overenskomstforhandlingerne på det private område er lige afsluttet og godkendt af de medlemmer, der er omfattet af disse. Inden længe skal vi igen forhandle nye overenskomster på det offentlige område i FOA.

OK24 skal meget gerne være på plads pr. 01.04.24, hvor vores nuværende overenskomster udløber. Men inden da har vi behov for at kende til jeres ønsker og krav.

Vi kender ikke rammen for, hvor meget der er at forhandle for endnu, men vi vil gå efter en ramme på mindst 10% denne gang. Det skal ses i lyset af den stigende inflation og resultaterne på det private område.

I skal derfor sende os jeres ønsker og krav i forhold til den kommende overenskomstperiode. For øjeblikket ved vi ikke om det bliver en 2, 3 eller 4-årige periode.

I KLS har vi jo vores egen generalforsamling den 30.05.23, hvor et af punkterne på dagsorden også er udtagelse af kommende OK 24 krav og ønsker. Så husk at tilmelde dig, så du kan være med til at udvælge hvilke krav, der skal tages med til forhandlingsbordet.

Der vil blive lagt forslag til krav og ønsker på vores hjemmeside inden længe. Her kan I så finde inspiration til, hvad I gerne ser bliver forbedret / forhandlet i den nye overenskomst.

Det er vigtigt, at vi har nogle forskellige typer af forslag at arbejde videre med. Vi skal nemlig både blive enige med arbejdsgiverne og på nogle områder også 3F, som vi har fælles overenskomster med også.

Der er jo ingen tvivl om, at alle gerne vil have mere i løn, men mere i løn kan være mange forskellige forslag, såsom:

-Højere grundløntrin – vi har trin 14 i de fleste af vores overenskomster for nu.

-Længere lønforløb, så man automatisk stiger i løn også efter de 2 og 5 år, som er udgangspunktet i mange af vores overenskomster.

-Højere pension

-Højere ferietillæg

-(Højere) Pension af div. tillæg såsom weekendtillæg, forskudttidstillæg, delt tjeneste m.v.

-Retten til at tage kurser, uddannelse og ikke kun mulighed for at aftale det med arbejdsgiver

Og jeg kunne blive ved - så husk at gå ind på vores hjemmeside omkring 20. maj, hvor I kan finde en oversigt over forslag til OK24.

Når I sender os forslag, så er det vigtigt, at de sendes til vores funktionspostkasse KLS@FOA.dk. Skriv dit fulde navn, så vi ved hvilken overenskomst, du er ansat på Allerbedst vil det være, hvis du deltager på vores generalforsamling her 30.05.23 sammen med forhåbentlig mange andre medlemmer.

Der vil også være mulighed for sammen med medlemmer fra andre FOA afdelinger at deltage i et fælles møde den 6. september på SCANDIC HOTEL, Vester Søgade mellem kl. 17-20 og debattere om OK24 ønsker/krav m.v.

Jeg håber dog på at se mange af jer til vores egen GF her i KLS 30. maj fra kl. 16.00.

 

Vel mødt.

Mimi Bargejani

Formand