foa-flag

Foto: Jette Abildgaard

Invester i rammer og vilkår- Læsø Kommune

Invester i rammer og vilkår- Læsø Kommune

FOA Frederikshavn har sendt dette til de lokale politikkere i Læsø Kommune, for at gøre opmærksom på at de skal huske de ansatte. Både i valgkampe og bagefter..

Invester i rammer og vilkår – det betaler sig!

Kære politikere

Der er valgår, og det bliver interessant at følge med i de forskellige indlæg om ønsker for udviklingen af kommunen. Det er godt med visioner for fremtiden, for øens udvikling og arbejdet med udviklingsstrategien.

Når det er sagt, så arbejder FOA Frederikshavns medlemmer hver dag ude i den ”virkelige verden” langt væk fra regneark og møder. FOA´s medlemmer knokler en vis del ud af bukserne, og løber rundt for at få det hele til at hænge sammen. Der ydes hver dag en kæmpe indsats. Vores medlemmer udviser fleksibilitet, er loyale og omstillingsparate overfor de mange forandringer de konstant er ude for. FOA´s medlemmer er klart en del af velfærdssamfundets helte, og det fortjener de både ros og anerkendelse for – men er det efterhånden nok?

Vores ønske er, at de politiske visioner også favner de kommunale arbejdspladser, så det uanset arbejdsstedets art er attraktivt at være ansat i Læsø kommune. Det gælder både gode arbejdsvilkår, hvor den ansatte føler sig set og hørt, men også anerkendelse i form af flere midler til lokale lønforhandlinger.

Invester i de ansattes vilkår!

Læsø skal ikke bare været et godt sted at bo, men også det bedste sted at være kommunalt ansat i. Læsø kommune skal være et sted, hvor kommende generationer vil finde det attraktivt at være ansat. Ikke kun for arbejdspladsernes skyld, men for hele øens fremtid. Og hvis rammerne er attraktive, vil Læsø kommune som arbejdsgiver også lettere kunne tiltrække fagligt kvalificeret arbejdskraft.

Invester i de ansattes lønforhandlinger!
Igennem flere år har vi oplevet, at der er stor vilje til at gennemføre en årlig lønforhandling. Dét er rigtig godt, men der er brug for en politisk prioritering af rammen, hvor der i det kommunale budget dedikeres flere midler til de lokale lønforhandlinger.
Der er brug for en opjustering af rammen, hvis der fortsat skal kunne rekrutteres og fastholdes kommunale medarbejdere.

Vi håber at se mange gode politiske visioner for de kommunale arbejdspladser. I FOA er vi altid klar til dialog, om hvordan Læsø kommune bliver et endnu bedre sted at være ansat.