TV: Maddag skaber sammenhold og madglæde

TV: Maddag skaber sammenhold og madglæde

Maddag 2017 blev onsdag igen afhold over hele landet, og i Tilst var der masser af hygge og madlavning, og personalet synes det er vigtigt. Fælles mad giver nemlig bedre sammenhold.

Med kokkehuer, kageruller og knive er der masser af aktivitet på den integrerede institution Venøvej 7 i Tilst, og køkkenleder Helle Rud Andersen synes, det er sjovt.

- Det er en spændende dag med nogle nye opskrifter. Det er sjovt og anderledes, og der er postyr og larm over det hele, siger hun og griner.

Maddagen en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor institutioner i hele landet laver samme opskrift, og børnene er med. Både i køkkenet og rundt om på alle stuer bliver der snittet grøntsager med stor glæde, både hos de helt små vuggestuebørn og de lidt større i børnehaven.

I år deltager næsten 24000 børn landet over, og her i Tilst er de i alt 42 børn, der er vant til fælles mad. De har nemlig fælles madordning, og spiser sammen hver dag.

På landsplan er det kun hver femte institution, der har fælles madordning, men en madordning betyder noget for fællesskabet og ikke mindst madvanerne.

- Jeg tror, at det betyder rigtigt meget. De lærer at spise alt, og når de starter her i vuggestuen, så kan vi jo lærer dem at spise så godt som alt, fortæller Helle Rud Andersen.

Det er fjerde gang den fælles maddag bliver afviklet, og den er et samarbejde mellem FOA og Kost og ernæringsforbundet.

Menuen var i år:

Falafler med broccoli.
Hummus med gulerod.
Ærtecreme.
Pitabrød lavet af børnene, med hjælp fra personalet.
Udskårne grøntsager, skåret af børnene med hjælp fra personalet.