Kom til 1. maj – sammen er vi stærkere!

Jo flere deltagere i 1. maj-arrangementerne, jo stærkere står lønmodtagernes krav. Sådan er det i dag – og sådan har det altid været.

1. maj-arrangementernes størrelse vil for mange sige meget om, hvor stor modstanden reelt er, når det gælder regeringens beslutning om at afskaffe store bededag. Er vreden ved at fordampe? Eller vil lønmodtagerne stadig slås for deres fritid?

Vi skal sende et klart signal om, at regeringen skal holde fingrene fra vores fridage og overenskomster, og FOA Århus opfordrer alle til at deltage i 1. maj-arrangementerne, hvis de har mulighed for det.

Fagforeningen fejrer først 1. maj i egne lokaler og deltager senere i stort fællesarrangement.

Og det er allerede fra kl. 8.30, at FOA Århus fejrer arbejderbevægelsens kamp- og festdag på Christians X’s Vej 56-58 i Viby.

Her er morgenmad og fællessang for fagforeningens medlemmer med familier, og senere er der også øl, sodavand, pølser og talere.

Der er gratis, fælles bustransport fra FOA Århus til Rådhuspladsen, hvor den fælles 1. majdemonstration samles kl. 12. Arrangøren er FH, Fagbevægelsens Hovedorganisation, og der vil være taler og underholdning.

Klokken 12.45 går demonstrationen til Havnepladsen mellem Dokk1 og Navitas, hvor der vil være flere taler, musik og meget andet.

1.maj har altid været en dag, hvor fagbevægelsens styrke bliver målt og vejet, og arbejds- og fritid har altid været et centralt tema. For eksempel har krav om otte-timers-arbejdsdag og seks ugers ferie været på dagsordenen 1. maj.