Teknisk serviceleder siger op i protest

I tre år har Lars Frengler forgæves forsøgt at få svar på, hvordan teknisk serviceledere skal organiseres i fremtiden. Det har han ikke kunnet få, og nu har han sagt op i protest.

-  Jeg har som både tillidsrepræsentant og teknisk serviceleder forgæves forsøgt at få nogle svar igennem de sidste tre år. Jeg vil gerne vide, hvad planerne er for fremtiden, hvad vores bemanding skal være, og hvordan vi skal være forankret i organisationen, fortæller han.

Teknisk servicelederne har altid været en del af skoleledelsen, men det stoppede for tre år siden, hvor Lars Frengler og alle andre teknisk serviceledere med et bureaukratisk pennestrøg blev overført fra deres ansættelse på de enkelte skoler til at blive samlet under de såkaldte Administrative Fællesskaber hos Børn og Unge i Aarhus Kommune.

Det har blandt andet haft den konsekvens, at teknisk servicelederne ikke længere er med til at bestemme, hvordan økonomien er på deres eget område, og hver gang der skal laves større renoveringer eller nybygninger, så skal det først godkendes hos Børn og Unge, der derefter skal spørge den enkelte skoleleder, om der er økonomi til projektet. Tidligere var det en sag mellem de enkelte teknisk serviceledere og skoleledelsen, og den nye struktur har haft store konsekvenser.

- Det er frustrerende og besværligt. Man lægger de administrative kompetencer ud til nogle personer, der ikke selv har det lokale og tekniske kendskab, og det betyder, at der går en masse viden tabt, fortæller Lars Frengler og fortsætter:

- Samtidig er det stadig skoleledelsen, der har ansvaret for økonomien, og så kan det måske være fristende at bruge penge på eksempelvis det pædagogiske område i stedet for eksempelvis vedligehold, siger han.

Indtil videre har Lars Frengler som TR ikke fået nogle svar om den fremtidige organisering, og ifølge ham så sejler det i Børn og Unge, hvor cheferne ikke har lang holdbarhed. Derfor er det nu slut efter 28 års ansættelse på Lystrup Skole, og han håber for sine kollegers skyld, at der snart kommer en afklaring.