SOSU-assistent skadet, da hun fik opvaskemaskines låge i hovedet
Foto: Colourbox

SOSU-assistent skadet, da hun fik opvaskemaskines låge i hovedet

Får over 150.000 kr. for svie og smerte samt tabt arbejdsfortjeneste.

Det fik alvorlige konsekvenser for social- og sundhedsassistent Jonna Dalentoft, da en opvaskemaskines låge i 2013 ramte hende hårdt i hovedet.

- Det har ændret mit liv radikalt. Jeg havde en aktiv hverdag og fuld arbejdsevne. I dag kan jeg klare et 9-timers fleksjob, hvor effektiviteten er på 56%, fordi jeg skal hvile meget, forklarer hun.

I plejeboligerne i Solbjerg var Jonna Dalentoft ved at sætte køkkenting i en skuffe, der var placeret under en opvaskemaskine. Pludselig faldt opvaskemaskinens låge ned og ramte SOSU-assistenten hårdt på siden af hovedet, som var drejet, da hun talte med en beboer.

- Jeg mærkede et smæld og fik en voldsom hovedpine, husker Jonna Dalentoft.

Bagefter fortalte en kollega hende, at en anden medarbejder tidligere havde fået den samme låge i hovedet.

Siden ulykken har Jonna Dalentoft haft smerter i nakken, og hovedpinen er blevet kronisk.

FOA kørte erstatningssagen for hende først ved byretten og senere ved landsretten, som nu har bestemt, at Aarhus Kommune skal betale hende en erstatning på over 150.000 kr. for svie og smerte samt tabt arbejdsfortjeneste.

- Jeg ville aldrig have turdet køre en sag selv. Jeg tror, at det har stor betydning, at FOA kender området, hvis man sammenligner med en situation, hvor jeg selv skulle have fundet en advokat, siger Jonna Dalentoft, som er glad for landsrettens afgørelse.

- Den viser, at arbejdsgiveren er nødt til at tage ansvaret for den slags ulykker, og at det kan betale sig at føre en sag, understreger hun.