Millioner til pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter

En ny lokal lønaftale giver pædagogiske assistenter og pædagogmedhjælpere i Aarhus Kommunes magistrat for Børn og Unge ca. 30 millioner kr. årligt. Udover lønaftalen får de engangstillæg for godt 11 millioner kr.

FOA Århus og Aarhus Kommunes magistrat for Børn og Unge har lavet en ny lokal lønaftale for pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter.

Alle ansatte skal have deres nuværende løn ændret efter den nye lokale lønaftale, og det er aftalt, at ingen kan gå ned i løn, fordi det sker.

Mange pædagogiske assistenter og pædagogmedhjælpere vil få mere i løn, fordi aftalen betyder, at de ansatte får en højere startløn, og at deres løn derefter automatisk stiger over flere omgange, hvis de er ansat tilstrækkeligt længe.

- Den nye aftale sikrer, at pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter får større del i lokallønspengene, og det er selvfølgelig rigtigt positivt, siger formanden for Pædagogisk Sektor i FOA Århus Jack Hougård Kristensen.

Siden 2014 har pædagogiske assistenter og pædagogmedhjælpere fået mindre i lokalløn end forventet, men den nye aftale sikrer, at de fremover tilsammen får omkring 30 millioner kr. årligt, og det sker med tilbagevirkende kraft fra 1. august 2018.

Pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter får også en kompensation for, at de ikke har fået så meget i lokalløn siden 2014. Pengene bliver givet som engangstillæg og fordelt, så de, der i længst tid har manglet mest, får den største kompensation. Det er pædagogiske assistenter og pædagogmedhjælpere ansat før 1. januar 2018, og som stadig er ansat i Børn og Unge, der får kompensationen. Der bliver i alt udbetalt tillæg for godt 11 millioner kr., og udbetalingen sker over to omgange: i februar 2019 og i februar 2020.

- I de seneste år har de ansatte på området generelt fået for lidt i lokalløn, og det er godt, at de nu får en kompensation, siger Jack Hougård Kristensen.