Flere kvinder i Folketinget

Deltag i en tværpolitisk debat med seks kvinder, der alle vil have flere kvinder i folketinget.

62,6 procent af folketingsmedlemmerne er i dag mænd, mens 37,4 procent er kvinder. Og den ulige repræsentation er et problem, mener seks kvinder, som stiller op til folketingsvalget i Østjylland og deltager i et debatmøde om fremtidens folketing.

Kvinderne er Kirsten Normann Andersen, tidligere FOA Århus-formand og nu folketingsmedlem for Socialistisk Folkeparti; Britt Bager, folketingsmedlem og politisk ordfører for Venstre; Iben Sønderup, folketingskandidat for Socialdemokratiet; Mette Hjermind Dencker, folketingsmedlem for Dansk Folkeparti; Charlotte Green, folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti og Katrine Robsøe, folketingskandidat for Det Radikale Venstre.

I en fælles udtalelse understreger de seks politikere, at ”kvinder har en anden livserfaring end mænd, og vi kan byde ind med noget, som mænd ikke kan. Det spiller en rolle, når Folketinget skal lovgive på flere områder. Desværre er kvinderne ikke ordentligt repræsenteret i Folketinget, og det vil vi lave om på.”

Mødet bliver holdt lørdag d. 10. november fra klokken 11 til 12.30 i den gamle byrådssal, der er i Kvindemuseet, som ligger på Domkirkepladsen 5, 8000 Århus C.

Læs mere om mødet her