Byvandring: Da telefonen kom til Århus

Da telefonen kom til Aarhus sidst i 1800-tallet, var det ikke alle, der forstod at bruge den nye teknologi.

Info om arrangementet

Kursusnummer: 9741-20-13-08
Tid: til
Sted: Se i teksten
Ledige pladser 40
Tilmeldingsfrist: Tilmeldingsfristen er udløbet

Tilmeld dig her 

Tilmelding kan kun ske med NemID
Log ind med eget brugernavn er ikke muligt for nuværende.
Hvis du oplever problemer med din tilmelding, så ring til FOA Århus på 8936 6666 

 

Da Hans Broge for første gang ringede til sin svigersøn, Otto Mønsted, råbte han så højt, at en samtale var umulig. Lettere frustreret sagde han i almindeligt toneleje: ”Jeg vil sgu blæse dig et stykke”, hvortil svigersønnen svarede ”Nå, var det bare derfor, du ringede mig op”. Hans Broge var ikke den eneste, som havde problemer med at benytte det nye apparat, og telefonselskabet modtog mange klager.

På byvandringen hører vi om de tidligste demonstrationer af telefonen i Aarhus, om hvordan telefonen blev udbredt, om alle de mange vanskeligheder, og ikke mindst skal vi høre om telefonistinderne. Dem var Aarhus Stiftstidende ret så imponerede over i 1890. Avisen skrev blandt andet: Ethvert Vagthold har en Arbejdstid af 6 Timer, men det må udtrykkeligt bemærkes, at det ikke er Normalarbejde, under hvilket man har Tid til at ofre Pynt eller Frisure overflødige Tanker.”

Guiden er Doron Haahr

Der er plads til max 40 personer – tilmelding foregår efter ’først til mølle-princippet’.

Mødested oplyses i mailen, som vi sender til dig med en endelig bekræftelse på din deltagelse.

OBS! Når du har tilmeldt dig arrangementet, får du automatisk på mail en bekræftelse på, at vi har registreret din tilmelding, men vi skal gøre opmærksom på, at du først er endelig tilmeldt, når du efter tilmeldingsfristens udløb får mail fra os med bekræftelse på din tilmelding.