Så er a-kassen igen klar med særlige tilbud til dig, der søger job

Nedlukning af jobklubber og andre jobsøgningstilbud til ledige medlemmer var en af konsekvenserne, da COVID-19 i foråret lukkede store dele af Danmark ned. Disse tilbud genstartes nu - og flere er kommet til.

Før COVID-19 kom til Danmark, var FOAs A-kasse sammen med 8 andre a-kasser blevet udvalgt til at deltage i det såkaldte ”a-kasseforsøg”.

I en periode på 4 år skal vi stå for al kontakt med ledige medlemmer i de første 3 måneder af deres dagpengeperiode. Først derefter kommer jobcentret ind i billedet.

Som led i a-kasseforsøget overtager vi de samtaler, jobcentret normalt har med dagpengemodtagere, og vi tilbyder også en række særlige aktiviteter til vores jobsøgende medlemmer. Også til de medlemmer, der ikke er ledige, men blot ønsker et nyt job.

Fra den 1. september: Deltag i forskellige arrangementer
Er du jobsøgende, kan du deltage i forskellige arrangementer og få inspiration til din jobsøgning, samt hvordan du kan bruge din periode som ledig. I din lokalenhed vil du fx kunne deltage i en jobklub og i møder om, hvordan du skriver en god jobansøgning og går til jobsamtaler. Du vil også kunne få en eller flere ekstra samtaler med en sagsbehandler, hvis du har brug for det.

Opsagt, men endnu ikke ledig
Hvis du er blevet opsagt af din arbejdsgiver, men endnu ikke er ledig, kan du få en samtale i a-kassen og få gode råd til din jobsøgning, så du måske aldrig når at blive ledig.

Fra 1. oktober: Deltag i webinarer
Som noget nyt kan du fra oktober deltage i et webinar over nettet, hvor eksperter fra a-kassen giver inspiration til din jobsøgning. Her kan du fx høre om, hvordan du kommer med i FOAs jobformidling, FOA JobMatch, og om, hvordan du opretter en jobagent på FOA Job, så du hver dag får sendt jobannoncer direkte til din mail.

På foa.dk/a-kasse kan du høre forskellige podcasts om jobsøgning, ledighed mv. Her finder du også en masse andre redskaber til din jobsøgning, fx eksempler på jobansøgninger, du kan lade dig inspirere af.

Hør vores podcasts

Hvem er tilbuddene for?
Alle medlemmer af FOAs A-kasse kan gøre brug af tilbuddene. Også selvom du ikke er omfattet af a-kasseforsøget, fx fordi du bor i en frikommune eller har været ledig i mere end 3 måneder.

Du kan høre mere om tilbuddene i dit lokale a-kassekontor. Ved arrangementer, der kræver fysisk fremmøde, overholder FOAs A-kasse naturligvis myndighedernes anbefalinger i forhold til COVID-19.