Coronavirus forlænger dagpengeperioden med op til 3 måneder

Et enigt folketing har besluttet at holde hånden under de ledige medlemmer af a-kassen i en tid, hvor det kan være vanskeligt at finde arbejde.

Opdatering 23. april: Af artiklen fremgår det, at dagpengeperioden sættes på pause til og med den 9. juni. Pausen er forlænget til og med den 30. juni.

Derfor sættes dagpengeperioden på pause i perioden fra og med den 9. marts 2020 til og med den 9. juni 2020. Det sker som et led i en større politisk/økonomisk aftale.

Hvis din dagpengeperiode udløber efter den 8. marts 2020
Hvis din periode med dagpenge stopper efter 8. marts 2020, vil du uanset udløbsdato være garanteret dagpenge til og med den 9. juni 2020.

Har du meldt dig ud på grund af manglende dagpenge?
Hvis du har meldt dig ud af a-kassen efter den 8. marts 2020, fordi du ikke længere kunne få dagpenge, kan du melde dig ind igen og få dagpenge frem til den 9. juni. Det er naturligvis en forudsætning, at det kontingent, som du mangler at betale i perioden uden medlemskab, efterbetales.

Lovforslaget endnu ikke fremsat
Vi kender ikke på nuværende tidspunkt de endelige detaljer i regeringens udmelding, da vi afventer, at lovslaget bliver fremsat.