På festival som frivillig?

Skal du være frivillig på en af sommerens festivaller? Så skal du være opmærksom på reglerne for ulønnet arbejde, hvis du får ydelser fra a-kassen.

Der er meget ulønnet arbejde, som du godt må lave, uden at timerne skal trækkes fra i dine dagpenge, din arbejdsmarkedsydelse eller din efterløn. Men der er også arbejde, som du enten ikke må lave eller kun må lave 15 timer om ugen.

Det må du gerne ...
Du må fx godt arbejde ulønnet i en madbod, hvis den drives af en frivillig forening, eksempelvis en idrætsforening. Det kræver dog, at den slags arbejde hverken lønnes i den forening og eller i lignende foreninger. Det samme gælder, hvis du er vagt eller lignende for Roskildefestivalen.

Ulønnet arbejde for en privat virksomhed
Men arbejder du ulønnet for en privat erhvervsvirksomhed, fx en madbod, som en erhvervsdrivende står for, skal alle dine timer trækkes fra. Husk også, at du skal stå til rådighed de dage, hvor du får dagpenge eller arbejdsmarkedsydelse.

Myndighederne fører kontrol
Myndighederne kontrollerer jævnligt festivaler. Det er derfor vigtigt, at du altid kontakter din lokale a-kasse, hvis du vil arbejde ulønnet, så du undgår at påtage dig opgaver, som skal trækkes fra.