Pressemeddelelse

Beskæftigelsesministeren lusker igen med tallene

Arbejdsdirektoratet har udsendt den årlige benchmarkingsrapport, der kikker a-kasserne efter i sømmene. Det er FOAs a-kasse godt tilfreds med.

Samtidig har Beskæftigelsesministeriet udsendt hemmelige beregninger og tal om den samme rapport til udvalgte dele af pressen. Det er FOA ikke tilfreds med. Beregningerne og dokumentationen findes ikke i den officielle rapport. Det er forvaltningsretligt meget stærkt kritisabelt.

"Jeg er stærkt rystet over, at ministeriet fodrer pressen med tal, som vi ikke kender og ikke kan genkende i rapporten," siger forbundsformand Dennis Kristensen. I Ekstra Bladet kan FOA for eksempel læse en barsk kritik fra ministeren om, at FOAs a-kasse skal stramme balderne sammen, fordi de bruger 25,5 millioner kroner for meget. Tallet findes ingen steder i rapporten.

"Det er lusk og ren talmanipulation, når ministeren nu lokker pressen til at fremhæve blandt andet FOAs a-kasse som en af dem, der kan gennemføre massive besparelser. Det kan godt være, det ikke er logik for ministre. Men det er altså logik for burhøns, at en omkostning pr. handling i FOAs a-kassen, der ligger præcist på gennemsnittet af alle a-kasser, ikke er den største katastrofe, der er sket, mens Claus Hjort Frederiksen har været minister," siger Dennis Kristensen.

"Vi arbejder målrettet på at nedbringe omkostningerne. Jeg er tilfreds med, at den officielle rapport fortæller, at vores a-kasse ligger på den gennemsnitlige omkostning for det, der kaldes vægtede transaktioner. På almindelig dansk betyder det, at vores a-kasse ligger pænt og lige præcis på den gennemsnitlige produktivitet for alle a-kasser.," siger Dennis Kristensen.

Han tilføjer, at en gennemsnitlig produktivitet skal ses i lyset af, at FOA har mange lokale afdelinger, der yder god service tæt på medlemmerne. Mange lokalafdelinger betyder normalt et højere omkostningsniveau.

"Når FOAs omkostninger for det samlede antal transaktioner er lidt højere end gennemsnittet, så skyldes det ene og alene, at FOA har flere transaktioner pr. medlem end gennemsnittet," siger Dennis Kristensen.  

 


Lagt på den 08.12.2006