Debat

Tag debatten på sociale medier

FOAs tillidsvalgte er nogle dem, der har allerstørst troværdighed når det handler om at fortælle om den virkelighed I og jeres kolleger arbejder i.

Solskinshistorierne om høj faglighed og arbejdsglæde, men også oplevelserne med en presset arbejdsdag og manglende ressourcer.

Det er vigtigt, at vi får formidlet begge dele, og at vi som faglig organisation tager aktivt del af debatten på sociale medier. Det kan dog være noget af en mavepuster både at læse og deltage i debatter, når tonen er hård og FOA som organisation, og ikke mindst dem, der har valgt vores fællesskab bliver talt ned til eller decideret jordet.

Det betyder dog ikke, at I skal holde jer fra at tage del i debatten og fortælle verden om jeres holdninger. Vi vil rigtig gerne bakke jer op i at I får debatteret, og at I selv laver opslag, som andre kan debattere.

Nogle af jer er måske via Løntræffet tilbage i september måned blevet en del af FOAs landsdækkende netværk for tillidsvalgte, der gerne vil blive bedre rustet til at tage debatten på sociale medier.

På det seneste webinar i netværket blev der givet en række gode råd til tillidsvalgte, der gerne vil være aktive på sociale medier:

  • Når I debatterer, så sørg for at møde ALLE med venlighed og overskud (debatter kan hurtigt blive afsporet, hvis man begynder at diskutere ordvalg
    og tonen i en tråd)

  • Mød folk med fakta – hvis I kan finde noget fakta til at underbygge jeres debatter og overfor andre der påstår forskellige ting, som I mener er usandt.

 

I er meget velkomne til at kontakte Signe sibl@foa.dk i FOA Nordsjælland, hvis I vil have sparring til de ting I ønsker at lægge op eller debatter I tager del i.