Pressemeddelelse

FOA: Moderniseringsstyrelsen på voldsom kollisionskurs

Den statslige arbejdsgiver anfægter retten til den betalte spisepause, som de statsansatte fik skrevet ind i overenskomsten i forårets forhandlinger. Juristeri af værste skuffe og en arbejdsgiveradfærd, der er stærkt udfordrende og provokatorisk, mener forbundsformand i FOA Mona Striib.

"Det er en unødvendig provokation. Der er kurs mod en kollision." 

Sådan reagerer FOA-formand Mona Striib på den nye tvist, der er opstået mellem Moderniseringsstyrelsen og de statsansatte om den betalte spisepause er gældende på en række skoler og gymnasier.
 
En af aftalerne ved forårets langstrakte overenskomstforhandlinger var ellers, at statsansatte fik skrevet retten til betalt spisepause ind i overenskomsten. Det anfægtes nu af arbejdsgiverne i Moderniseringsstyrelsen, når det gælder nogle erhvervsskoler og gymnasier, som i forvejen havde lokale aftaler om spisepause.
 
FOA er ikke et sekund i tvivl om, at statsansatte - også medarbejderne på de berørte skoler og gymnasier - ved overenskomsten fra den 28. april i år fik skrevet retten til betalt spisepause ind i overenskomsten.
 
"Sådan var retorikken hos os alle, der var med. Og det blev ikke en eneste gang modsagt af hverken minister eller Moderniseringsstyrelse. Det er juristeri af værste skuffe og en arbejdsgiveradfærd, der er stærkt udfordrende og provokatorisk," siger Mona Striib.
 
Hun betegner de statslige arbejdsgivere som talsmænd for en kollisionskurs, som risikerer at sætte sig varige spor:
 
"Vi havde den faste overbevisning, at der var våbenhvile og forståelse mellem parterne frem til OK-21. Nu genoptager Moderniseringsstyrelsen en betændt og kompliceret konflikt. Forløbet om OK-18 var allerede dybt kompliceret i foråret, og nu skal det åbenbart kompliceres yderligere. Det giver ganske enkelt den dårligst tænkelige stemning mellem arbejdsgiver- og lønmodtager-organisationer, og det virker som om, at hverken minister eller Moderniseringsstyrelsen har lært af forårets begivenheder," mener Mona Striib.

Kontakt

Forbundsformand Mona Striib, telefon: 23 41 41 98

Hent billede i høj opløsning