Udskudt forældreorlov

Du har mulighed for at udskyde en del af forældreorloven, hvis du ikke ønsker at afholde hele din orlov i forlængelse af fødslen. Begge forældre har ret til at udskyde en del af forældreorloven. 

Du kan holde den udskudte forældreorlov, indtil dit barn fylder 9 år.

Husk, at du mister retten til at forlænge forældreorloven fra 32 til 40 eller 46 uger, hvis du vælger at udskyde en del af orloven.

Kontakt din lokale FOA-fagforening, hvis du er i tvivl om hvilke regler, der gælder for dig ved udskydelse af forældreorlov.

Læs om, hvordan du kan forlænge forældreorlov fra 32 til 40 eller 46 uger 

Læs om, hvor meget orlov du har ret til 

Sådan gør du

Husk at give besked til Udbetaling Danmark

  • Måske har din arbejdsgiver allerede givet beskeden videre, men det er dit ansvar, at Udbetaling Danmark har fået besked om udskudt orlov senest 8 uger efter fødslen.
  • Du får brev fra Udbetaling Danmark i din digitale postkasse, når din arbejdsgiver har givet besked om, at du holder udskudt barsel. Du får via brevet adgang til at søge om barselsdagpenge.

Bliv medlem af FOA

Familien er vigtig, så derfor forhandler vi aftaler med arbejdsgiverne, der får familieliv og job til at gå op i en højere enhed. Meld dig ind i dag og bliv klogere på dine rettigheder ved bl.a. graviditet og barsel.