Pressede dagplejere møder politisk opbakning

Kommunale dagplejere har i længere tid været presset af stigende udgifter. Dagplejeren føler ikke, de bliver hørt i deres opråb. Nu lover Bjarne Laustsen fra socialdemokratiet, at han tager sagen op efter folketingsvalget.

Sektorformand for pædagogisk sektor, René Johansen, har den 27. oktober haft et møde med Bjarne Laustsen fra Socialdemokratiet.

På mødet blev de udfordringer vedrørende stigende forbrugerpriser, mange kommunale dagplejere står overfor, drøftet. Eksempelvis har en dagplejer ikke samme mulighed for at skrue ned for varmen, spare på strømmen eller udgifterne til mad, som mange af os andre har. Som dagplejer åbnes det private hjem op, og bliver til en arbejdsplads, hvor forholdene er nødt til at være i orden for de 0-3 årige små poder der passes.

Bjarne Laustsen anerkender, at der er et problem. En kommunal dagplejer har ikke samme mulighed for at tilpasse forbrug og udgifter. Bjarne vil derfor, snarest efter folketingsvalget, tage problemstillingen op.

René Johansen håber nu på, at der politisk vil kunne samles et flertal for at hjælpe de trængte kommunale dagplejere. Der er brug for en hurtig løsning. Det er nu vinteren står for døren, og vi har dagplejere der har brug for at kunne åbne dagplejehjemmet med ro i maven, uden at skulle frygte for uoverskuelige merudgifter.